Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Erika Olofsson

Flera viltolyckor i Kungsbackatrakterna

Under natten till måndag anmäldes flera viltolyckor till polisen. Fyra stycken rådjur hade blivit påkörda. Nu uppmanar polisen till försiktighet på vägarna.
– Man ska tänka på att anpassa hastigheten och vara vaksam, säger Fredrik Svedemyr presstalesperson på polisen.

ANNONS
|

Den första vilolyckan rapporterades in till polisen vid klockan 23.00 på söndagskvällen.

– Det var en personbil som hade kört på ett rådjur vid Anneberg. Det blev inga personskador, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Klockan 23.12 anmäldes nästa olycka till polisen. Den skedde på länsväg 939 i Hålabäck. Därefter skedde en på Sätilavägen strax innan klockan 01.00. Båda gångerna hade en personbil kör på ett rådjur.

– Ingen fick personskador i samband med olyckorna.

Polisen: ”Var vaksam”

Den sista olyckan rapporterades in strax efter klockan 05.00 under måndagsmorgonen.

– Det är någon som ringer in gällande ett dött rådjur i Anneberg. Det kan vara någon som har åkt förbi det första påkörda rådjuret, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Han uppmanar alla bilister till att vara försiktiga på vägarna.

– När det gäller rådjur är de oftast aktiva i gryning eller skymning. Man ska tänka på att anpassa hastigheten och att vara vaksam.

Då ska du ringa 112

Enligt polisens hemsida ska man ringa 112 och göra en polisanmälan om man har råkat ut för en viltolycka. Man ska även märka upp platsen där olyckan har skett och placera ut en varningstriangel.

Vissa djur är man skyldig att rapportera in till polisen. Dessa är: älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Även ren måste anmälas, trots att det inte räknas som vilt. Om du inte rapporterar in olyckan kan du bli straffad. Det kan klassas som smitning från olycka och ge böter.

LÄS MER:Viltolyckorna ökar – så ska du agera

LÄS MER:Erik krockade med två älgar: ”Hann inte reagera”

LÄS MER:Vildsvinen sprider sig söderut – finns nu i hela kommunen

ANNONS