Rattar och instrumentbrädor från bilar av märket BMW och Mercedes stals under natten till onsdagen i Kungsbacka.
Rattar och instrumentbrädor från bilar av märket BMW och Mercedes stals under natten till onsdagen i Kungsbacka. Bild: Per Wahlberg

Flera stölder av bildelar från BMW

De senaste dygnen har polisen i Kungsbacka fått in flera anmälningar gällande stölder från bilar av märket BMW. Samtliga stölder ska ha inträffat under en och samma natt.
– Om det sker ett brott brukar det komma fler i närområdet, säger Johan Holmbäck på Kungsbackapolisen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Tre anmälningar gällande stölder från BMW-bilar har kommit in till polisen i Kungsbacka under onsdagen och torsdagen. Det ska vara bildelar från fordonen som tjuvarna tagit med sig. Även bildelar från en Mercedes har stulits.

– Det är de här klassiska delarna. Rattar, instrumentbrädor, det som brukar stjälas, säger Johan Holmbäck, stationsbefäl på Kungsbackapolisen.

Polisen: Ett intressant märke

Samtliga stölder inträffade under natten till onsdagen. Två av dem i Hanhals-Hålabäck. Ägarna larmade polis efter att de upptäckt att bildelar saknats under onsdagsmorgonen. Dessa händelser utreds av Jessica Hordin på Hallandspolisen.

LÄS MER:Populära hamburgerkedjan kommer till Valand: ”Ser fram emot att öppna i Kungsbacka”

– Vi har tidigare haft problem med stölder från BMW, det är ett märke som uppenbarligen är intressant hos vissa personer, säger hon.

Ska ägare av BMW vara särskilt uppmärksamma nu?

– Det är onödigt att skrämma upp folk men det är klart att man ska vara uppmärksam på var man parkerar och inte lämna värdefulla föremål i bilen.

Vittnen ska höras

Polisen har gjort tekniska undersökningar på plats vid bilarna. Men det finns i nuläget ingen misstänkt för stölderna.

– Vi håller på med att samla in all tänkbar information vi kan få kring händelserna. Vi ska höra eventuella vittnen och de som utsatts. Utredningen är i ett tidigt skede men vi försöker så gott det går att hitta ledtrådar, säger Jessica Hordin.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS