Flera månaders väntetid på att få nytt pass

Personalbortfall och att fler vill ut och resa nu när restriktionerna släppt har gjort att första lediga tiden för ett nytt pass i Kungsbacka finns att få först i juni. Men Alexandra Larsson, gruppchef stöd service på polisen i Kungsbacka, uppmanar till lugn.
– Vi lägger ut nya tider så fort vi får tillbaka kapacitet, säger hon.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKungsbacka|

Det ökade trycket på passtider syns även i andra kommuner, som exempelvis i Mölndal, där också den första lediga tiden finns först att boka i juni. Men det är inte bara att människor vill ut och resa, även hos polisen har man drabbats av personalbortfall på grund av sjukdom.

– Vi har precis som resten av samhället drabbats av frånvaro och även om restriktionerna har släppt ska man vara hemma om man är förkyld. Därför kan vi inte lägga ut alla tider direkt, säger Alexandra Larsson, gruppchef stöd service på polisen Kungsbacka och fortsätter:

– Men vi släpper nya tider nästan dagligen och det kommer finnas fler tider när vi kommer ha all vår personal på plats.

LÄS MER:Fler reser utomlands – en fördubbling: ”De flesta är vaccinerade”

Kolla tider i andra kommuner

Hennes tips är att kolla på förmiddagen om det har släppts några nya tider och att söka brett.

– Har man inget emot att åka en liten bit kan man ju boka i Varberg, Falkenberg, Göteborg. Sen kan du hämta ut ditt pass här i Kungsbacka, man behöver inte hämta det där man tog passet.

LÄS MER:Polisens hopp – en hög med kläder kan lösa 32 år gammalt dubbelmord: ”Ett grymt brott”

”Ingen panik, det ordnar sig”

Trots att det är flera månaders väntetid om man ska boka tid för nytt pass så har polisen inte fått in så mycket klagomål förklarar Alexandra Larsson.

– De flesta har stor förståelse. Det är ingen panik, det ordnar sig. Men det är viktigt att vara ute i god tid, ha bra framförhållning. Kom förberedd, läs på. Den mesta informationen finns på hemsidan och annars kontakta oss, ring eller mejla om det är några frågor, säger hon och fortsätter:

– Om du har minderåriga barn är det viktigt att läsa igenom medgivandeblanketten så att den är ordentligt ifylld. Att inte datumet för intygandet är före personen har skrivit under. Och glöm inte att bekräfta din tid om du bokar via hemsidan, det är flera som missar det sista steget att man måste bekräfta sin tid.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS