Siffrorna från Ticket visar att resmål som Gran Canaria, Barcelona och Malaga är väldigt populära bland de som bor i Kungsbacka.
Siffrorna från Ticket visar att resmål som Gran Canaria, Barcelona och Malaga är väldigt populära bland de som bor i Kungsbacka. Bild: Ulrika Karlsson

Fler reser utomlands – en fördubbling: ”De flesta är vaccinerade”

Intresset för utlandsresor under vinterhalvåret har fördubblats bland Kungsbackaborna. Allt fler bokar resor till Medelhavsområden.
– Många känner en längtan att resa och som läget är i dag vill man ta de enkla resorna, säger Mirja Epäilys, produktansvarig för Ticket.

ANNONS
|

LÄS MER:Parkeringskaos när alla skulle promenera samtidigt: ”Blev lite chockad”

Å ena sidan ökar smittspridningen i samhället. Men å andra sidan är intresset för utlandsresor bland befolkningen skyhög. Mirja Epäilys, produktansvarig på Ticket, berättar att de har sett ett större behov av att resa utomlands bland sina kunder.

Siffrorna från Ticket visar att resmål som Gran Canaria, Barcelona och Malaga är väldigt populära bland de som bor i Kungsbacka. Om man jämför med ett vanligt år ligger förvisso bokningsgraden på 30 procent. Men om man däremot tittar på siffrorna från förra året, vid samma tidpunkt, har bokningarna fördubblats.

– Anledningen till att man reser mer i år är för att man är vaccinerad, något som man inte var förra året. Det är fler som har fått en tredje dos av vaccinet och därför vågar man boka utlandsresor, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Onsalabo kammade hem storvinst på Triss

Thailand tappar placeringar

En destination som däremot tappar på rankingen är Thailand. Normalt sett brukar den ligga bland topp tre men inte i år, det berättar Mirja Epäilys. Huvudorsaken till att intresset är låg för Thailand är deras hårda inreseregler. Man behöver nämligen visa ett negativt PCR-test vid ankomst och därefter ta ett nytt test.

Mirja Epäilys berättar att vaccination är den främsta anledningen till att folk vågar resa mer.
Mirja Epäilys berättar att vaccination är den främsta anledningen till att folk vågar resa mer. Bild: Privat

– Det är inte så att intresset för Thailand har minskat, det är bara krångligt att åka dit, säger Mirja Epäilys.

Till följd av de hårda reglerna i Thailand har en annan destination blivit mer populär bland svenskarna berättar Mirja Epäilys.

– Mexiko är ett resmål som sticker ut som tidigare varit populärt men inte i lika stor utsträckning som de andra. Anledningen är att Mexiko är en destination där man varken kräver PCR eller karantänkrav, säger hon.

LÄS MER:De vill ha vakter på stationen: ”Kommunens otryggaste plats”

Vill ha enkla resor

De får många frågor om avbokningar men poängterar att folk är mer benägna till att omboka eller skjuta upp sina resor snarare än att avboka.

– Vi har haft pandemin i två år i Sverige och många känner en längtan att resa därför ombokar man hellre, säger Mirja Epäilys.

En av anledningarna till att intresset för resor inom EU är så pass högt beror på vaccinpass. Hon berättar att man kommer in i de flesta länder med ett vaccinpass. Det är inga större krav på karantän.

ANNONS

– Många som kommer hem från sina resor är nöjda och berättar att de är glada av att ha rest trots vissa restriktioner, säger hon.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS