Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Fika utomhus – sju kaféer i Kungsbacka med extra mysigt läge

Äntligen är sommaren här! Och vad är då bättre än att slå sig ner på en bänk i solen med en kaffe och en kaka? Passa på att kombinera din fika med en promenad eller cykeltur. Här är sju ställen i Kungsbacka med extra mysigt läge.

Det finns många ställen i Kungsbackatrakten att besöka om du är ute efter en fika i vacker miljö. Gör en hel- eller halvdagsutflykt av fikaplanerna genom att kombinera det med exempelvis en titt på gamla Alafors kvarn, en långpromenad i Naturum eller en långfika där barnen kan springa fritt. Här är sju kaféer i Kungsbackatrakten där just omgivningarna är halva behållningen.

LÄS MER: Saluhallen växer – satsar på stor ny avdelning

Bengts kaffestuga

I Äskhults by i Fjärås ligger Bengts kaffestuga. Recepten kommer enligt dem själva från närområdet och de serverar bland annat någonting som kallas för “mökebullen”. Man kan också köpa och få med sig en picknickkorg om man hellre vill fika nere vid sjön eller längs någon av kulturstigarna. Äskhults by är en 1800-talsby och under somrarna anordnas guidade turer och historiska förevisningar, men det går också att gå på självguidad tur med hjälp av en broschyr som finns att hämta i kaffestugan.

Ett tips är att komma strax före öppning eller att stanna kvar efter stängning, så du kan strosa runt och insupa atmosfären en stund i lugn och ro.

Öppettider: Alla dagar mellan 11.00 och 17.00.

LÄS MER: Smörrebrödskafé till Innerstaden: ”Det blir wienerbröd och danska kakor”

Sahlström praliner och kakor

Vid Alafors kvarn i Anneberg hittar du familjeföretaget Sahlström praliner och kakor som serverar, som namnet antyder, bland annat just praliner och kakor. Du kan antingen slå dig ner och fika på plats på deras uteservering, eller köpa för att ta med dig hem. Under sommaren är det ett lite mindre pralinutbud, av den enkla orsaken att praliner ogillar värme. Till hösten hoppas de att även komma igång igen med pralintillverkningskurser och chokladprovningar. En fika här kombineras med en titt på Alafors kvarn där det också finns en liten butik som säljer lokala hantverk.

Öppettider: Torsdag och fredag 11.00 till 17.00. Lördag och söndag 11.00 till 16.00.

LÄS MER: Premiär för ny food truck i Kungsbacka

Våffleriet foodtruck

Våffleriet Foodtruck är ett mobilt våffelfik som serverar både mat- och dessertvåfflor. De håller till i trakterna kring främst Kungsbacka, men även runt Varberg och Göteborg. Mer exakt var och när man kan besöka dem bestäms från vecka till vecka och detta meddelas sedan på deras sociala medier. Tidigare har de bland annat ställt upp i Badhusparken och på Hjälmeskulla Handelsträdgård.

Öppettider: Se Våffleriet Foodtrucks sociala medier.

Café Utenjut

I Fjärås hittar du Skårs gård och Café Utenjut. Här hittar du lunch, crêpes, glass och våfflor. För chokladälskaren går det också att beställa chokladfrukost. Från Skårs gård når du även Kattegattleden och Sverigeleden och ett besök passar därför bra att kombinera med exempelvis en cykeltur i naturen. Barnen kan roa sig med att springa runt på de stora gräsytorna, hoppa käpphäst eller gräva i sandlådan.

Öppettider: Torsdag till fredag 12.00 till 15.00. Lördag och söndag mellan 11.00 och 16.00. Den 8 juli utökas öppettiderna och de har då öppet alla dagar mellan 11.00 och 16.00.

LÄS MER: Mats Sjölander och Jennie Selin ska göra Sjömagasinet folkligt

Café Bräckan

Café Bräckan ligger i anslutning till besökscentret Naturum i Fjärås. Mer storslagen utsikt får du leta efter! De serverar grillade mackor, bullar och soppa. Allt är hembakat och hemlagat på plats och utbudet är ofta inspirerat av naturen. Ett besök på Café Bräckan är perfekt att kombinera med en långpromenad på naturstigarna i reservatet. Under sommaren kan man också beställa en picknickkorg om man hellre vill bege sig ut på stigarna direkt.

Öppettider: Alla dagar 11.00 till 17.00.

Gårdsbageriet i Idala

På Gårdsbageriet i Idala, Frillesås, kan du förutom att köpa bröd och bakverk även sätta dig ner och ta en fika. De serverar frallor, grillade mackor och söta bakverk. Allt tillverkas på plats i deras bageri. Förutom att du kan köpa deras egna bröd och bakverk så säljer de även andra lokalproducerade produkter, så som saft och marmelad.

Öppettider: Onsdag till fredag 10.00 till 18.00 och lördagar 8.00 till 14.00. I sommar utökar de sina öppettider på helgen och har från 7 juli öppet till 15.00 på lördagar och öppet på söndagar 10.00 till 15.00.

LÄS MER: Nu står ölen och jäser på mikrobryggeriet i Åsa

Isladan Glasscafé

Få saker är väl så somriga som en glass vid havet? På Hanhals holme hittar du Isladan Glasscafé. De serverar glass, lunch och fika och det finns även SUP-brädor att hyra.

Öppettider: Justeras lite beroende på väderlek, men vid tjänligt väder har de öppet varje dag 10.00-17.00.

BONUSTIPS: Fem extra mysiga kaféer i Mölndal

För den som är sugen på att lämna kommunen för en stund, så kan ett trevligt kafé i Mölndal vara ett tips. Fem sådana hittar du HÄR.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.