Arkivfoto.
Arkivfoto.

Fick vredesutbrott efter trafikolycka – vred sönder backspegel

Kungsbackabon fick ett raseriutbrott efter att ha blivit påkörd. Han hotade den andra bilisten med stryk och vred dessutom av backspegeln på hans bil. Nu döms mannen i 25-årsåldern för skadegörelse och ska betala nästan 25 000 kronor i dagsböter.

ANNONS

Från början har det handlat om en mindre trafikincident, där backspeglarna på två mötande bilar slagit samman. Men i efterspelet tappade Kungsbackabon koncepterna. Han hotade den andra bilisten med stryk och måttade flera slag mot honom, innan han i vredesmod vred av backspegeln på det andra fordonet.

Händelsen polisanmäldes och 25-åringen åtalades snart misstänkt för både skadegörelse och ofredande. Åtalet gällde inte bara den ilskna sammanstötningen i Kungsbacka. En åtalspunkt handlade om att mannen ett halvår efter backspegelsraseriet skulle ha ilsknat till på en mopedbil i Göteborgsområdet. Enligt åtalet slog han in höger dörrsida på den, med plåtskador för 31 000 som följd.

ANNONS

Nu kommer domen från Varbergs tingsrätt. Och mannen i 25-årsåldern döms för skadegörelse till villkorlig dom och ska betala dagsböter på närmare 25 000 kronor. Däremot frias han på tilltalspunkten ofredande. Tingsrätten menar att vittnesuppgifterna går isär om vad som egentligen hände mellan de två bilisterna. ”Det är ostridigt att NN varit upprörd och skrikit okvädningsord. Med hänsyn till omständigheterna kan detta emellertid inte anses så hänsynslöst att det ska bedömas som ett straffbart ofredande”, skriver tingsrätten.

LÄS MER:Stor ilska hos brandmännen efter beskedet från ansvarig politiker: ”Helt absurt”

LÄS MER:Tusenåriga fornminnen förstörs i naturreservaten: ”Finns en okunskap”

ANNONS