Mannen tvingade inte kvinnan, men fick henne ändå att sälja sex. Nu döms han för koppleri.
Mannen tvingade inte kvinnan, men fick henne ändå att sälja sex. Nu döms han för koppleri. Bild: Annika Karlbom

Fick sambon att sälja sex – döms för koppleri

I den gemensamma bostaden sålde kvinnan sex. Sambon fick henne till det. Nu döms han för bland annat koppleri, men även andra sexbrott.

ANNONS

Enligt kvinnan själv hade hon omkring tio kunder i veckan. Allt började med att paret fick sämre ekonomi. Då kom mannen med förslaget att hon skulle prostituera sig.

Enligt kvinnan var han mycket manipulativ och hotade sedan att avslöja allt för hennes föräldrar.

Tio kunder per vecka

Kvinnan berättar att hon tog emot omkring tio kunder i veckan. Mannen påstod att det var sambons idé, men utredningen visar att han skötte det mesta och enligt kvinnan tog han även hand om pengarna.

Grannar anade oråd och misstänkte att det såldes sex i bostaden.

Tingsrätten konstaterar att det pågått prostitution där, men att båda har fått ta del av pengarna.

ANNONS

Mannen döms för koppleri, men tingsrätten anser inte det finns något som styrker att han tvingat henne till att sälja sex eller att hon skulle ha varit rädd för honom. Det i sig hade skärpt straffet.

Skickade en bild

Mannen stod även åtalad för att i hemlighet ha fotograferat när kvinnan hade sex med en annan man och att han sedan skickat bilden till familjen till den man sambon hade sex med.

Tingsrätten konstaterar att det inte finns styrkt att han filmat dem i hemlighet även om det var ”otrevligt” att skicka bilderna till den andre mannens fru.

Däremot döms mannen för kränkande fotografering då han smygfotat sambon då hon låg i badet samt när hon låg och sov. Dessa bilder var kvinnan inte medveten om, enligt rätten.

Barnporr i dator

I samband med utredningen hittades en dator tillhörande mannen. I den fanns bilder på barnporr. Mannen döms även för barnpornografibrott.

Tingsrätten anser att straffet bör motsvara fyra månaders fängelse, men att det inte finns någon anledning att döma honom till fängelse. Istället straffas han med villkorlig dom och 120 timmars samhällstjänst.

LÄS MER:Kungsbackabo får fängelse – var med och drev bordeller

LÄS MER:Tredubbelt fler sexbrott i Kungsbacka på bara några år: ”Många orsaker”

LÄS MER:Tonåring döms för sexbrott mot nioårig flicka

ANNONS