Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från och med den 11 april var det planerat med lättnader i coronarestriktionerna. Men nu har Folkhälsomyndigheten bett regeringen om en förlängning. OBS: Genrebild.  Bild: Aron Engman
Från och med den 11 april var det planerat med lättnader i coronarestriktionerna. Men nu har Folkhälsomyndigheten bett regeringen om en förlängning. OBS: Genrebild. Bild: Aron Engman

FHM vill skjuta fram coronalättnader

Skjut fram de aviserade lättnaderna i coronarestriktionerna till den 3 maj.
Det är Folkhälsomyndighetens önskan till regeringen, som ännu inte tagit beslut i frågan.

Den som hade hoppats på lättnader i de många restriktioner som finns i Sverige under pandemin, kan nu få vänta ännu lite längre.

I och med rådande smittläge och press på sjukvården, skickade FHM på måndagen en så kallad hemställan till socialdepartementet i vilken man ber regeringen att vänta med de aviserade lättnaderna till den 3 maj, skriver nyhetsbyrån TT på tisdagen.

Från och med den 11 april hade regeringen bland annat föreslagit att det nuvarande publiktaket på åtta personer skulle kunna anpassas utifrån om evenemanget var till exempel inomhus eller utomhus.

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån TT kommer sannolikt också bland annat förbudet mot att sälja alkohol på restauranger och krogar efter klockan 20 att ligga kvar om regeringen väljer att gå på FHM:s linje.

”Eftersom smittspridningen nu ökar i de flesta regionerna, med en ökad belastning på hälso- och sjukvården som följd, bedömer Folkhälsomyndigheten att förändringarna nu inte är möjliga att genomföra. Förändringarna föreslås i stället skjutas fram till den 3 maj, under förutsättning att smittläget förbättrats”, skriver FHM på sin hemsida.