Festligt när bröderna Norén gästade: ”Musikernas musiker”

Sol och värme samt solstolar och filtar – när bröderna Viktor och Gustaf Norén gästade Tjolöholm var det inför en sittande och på alla sätt njutande publik.
– Vi har med oss en enorm picknickkorg, säger Liselotte Svenrot som var där för att fira en vän och njuta av musik.

ANNONS

Publiken strömmade till redan från 17-tiden. I den stekande solen valde vissa att först hålla sig lite i skuggan, men många ville ha bra platser och spatserade direkt ut mot gräsplanen med sina medhavda stolar.

– Det är ett koncept vi har testat och som verkar vara uppskattat. Det är ju sittande konsert, och man får ha med sig egna stolar och egen picknick om man vill, berättar David Dagemark som är eventchef vid slottet.

Dukat upp till fest

Och många hade anammat konceptet fullt ut. Vännerna Liselotte Svenrot, Anna Ingvaldsdotter och Monalisa Appelgren var tjusigt sommarklädda med stråhattar och allt, och de hade med sig vad de behövde.

ANNONS

– Vi har med oss en enorm picknickkorg. Kom tillbaka om tio minuter så ska du få se, säger Liselotte Svenrot.

Det visade sig att tjejerna skulle fira Anna Ingvaldsdotter som fyllde jämnt. Och mycker riktigt, en stund senare var det uppdukat.

– Det är italiensk sallad, avokado och närodlade oliver. Och till efterrätt blir det cheescake på burk, skrattar Liselotte Svenrot.

Men det fanns fler som fyllde år, skulle det visa sig. Ett gäng som kom inglidande var Maria och Magnus Gillgren samt bästa vännen Annika Brunander.

– Ja, jag har fått det här i födelsedagspresent. Helt fantastiskt, säger Magnus Gillgren.

Gillar du bröderna Norén?

– Absolut, de är ju otroligt bra. De är musikernas musiker. Det här ska bli väldigt trevligt, säger Magnus Gillgren.

På slottet för första gången

Lite i utkanten har precis Hedda Hjortsberg och Sebastian Bolin från Göteborg precis kommit i ordning och slagit sig ner i sina medhavda stolar.

– Ja, vi skojade precis om det. Här köper man biljetter och så ska man ta med sig egna stolar att sitta på, säger Sebastian och skrattar.

– Nej då, det är bara på skoj. Det känns väldigt trevligt, fortsätter han.

ANNONS

Har ni varit här förut?

– Nej, faktiskt inte. Det här är första gången, säger Hedda Hjortsberg.

– Vi tog med badkläder och har kört en heldag. Badat och ätit mat, och nu detta, säger Sebastian.

Är ni här för bröderna Norén?

– Ja men absolut. Vi har lyssnat mycket på Mando Diao, och gör det faktiskt fortfarande, även nu när inte Gustaf är med. Men sen såklart, efter att brödena var med i Så mycket bättre fick man ju upp ögonen för den grejen också, säger Sebastian Bolin.

Ute efter fin inramning

En som verkade trivas i vimlet var bokaren och turnéledaren Markus Persson.

– Det har varit hård konkurrens nu när restriktionerna har släppt och alla ska ut och spela. Så vi har medvetet valt att söka platser som ger lite mer, som här på Tjolöholm där det är en väldigt fin inramning. På så sätt tänker vi att publiken får lite mervärde, säger han.

LÄS MER:Fullt i parken när det vankades film: ”Älskar utomhusbio”

LÄS MER:Första konsertkvällen på Tjolöholm: ”Succé”

LÄS MER:Tjolöholms slott aktuellt i musikvideo: ”Mystisk och filmisk känsla”

ANNONS