Festligt när Åsaborna firade sin dag: ”Kul med det lokala”

Under lördagen firades Åsadagen. Evenemanget lockade många besökare som ville umgås, lyssna på musik och ta del av vad olika lokal aktörer har att erbjuda. ”Härligt att mötas” var en kommentar som hördes från flera besökare.

ANNONS

Det så kallade Ica-torget fylldes redan tidigt på lördagsförmiddagen med besökare som var nyfikna på vad Åsadagen hade att erbjuda. Räddningstjänsten var en av aktörerna som fångade mångas intresse.

– Ungarna tycker ju det är särskilt kul med vår bil. De vill kliva in och kolla, säger deltidsbrandmannen Martin som är på plats med kollegorna från Räddningstjänsten i Frillesås.

– Det här ett bra tillfälle att visa upp vår verksamhet.

”Känns som en bra mötesplats”

Åsadagen firas varje år på i samband med att Åsa har namnsdag. Det är samhällsföreningen Åsa365 som arrangerar evenemanget och i år deltog cirka 30 lokala aktörer, företag och föreningar.

ANNONS

Besökarna Jesper Nilsson och dottern Vilja, 5 år, tar igen sig med våffla med sylt och grädde efter att trollkarlen Ason, Bson, Cson just avslutat sitt framträdande.

– Det här känns som en bra mötesplats. Det är kul med det lokala, tycker Jesper.

Det är många som instämmer i de kommentarerna.

– Det är roligt när det händer något här. Åsa är ju en semesterort och efter sommaren händer det inte så mycket här. Så det här välkommet, säger Åsabon Britt-Marie Johansson som är på torget tillsammans med barnbarnet Leah och dottern Carolina Johansson.

”Viktigt visa att vi finns”

Dagen bjöd på många tillfällen att bekanta sig med lokala föreningar och aktörer och möjligheter till prova-på aktiviteter med lek och sport.

– Det är viktigt att vi visar att vi finns, säger Marianne Ridderstad som är volontär i Svenska kyrkan som också var på plats. Hon tror att årets firande lockade fler besökare än vanligt.

– Många barnfamiljer har hittat hit och är nyfikna. Åsadagen har ju inte varit på två år på grund av pandemin, men jag tycker att fler är aktiva idag än innan pandemin.

LÄS MER:Jonatan Unge och Ahmed Berhan på Kungsbackabesök

LÄS MER:Höstfest för matälskare

ANNONS