Festlig stämning när Aranäs spelade för Älvsåkersskolan

Stämningen var på topp när musikeleverna från Aranäsgymnasiet intog Älvsåkershallen. Med några veckor kvar till studenten åker eleverna ut på turné kommunens skolor.
– Det är kul att få testa någonting nytt, man utvecklas så mycket, säger Wilma Kristensen.

ANNONS
LocationÄlvsåker||

Med några veckor kvar till studenten åker musikeleverna på Aranäs ut på turné. Hela veckan har de spelningar på skolor runt om i kommunen och under tisdagen var det dags för Älvsåkersskolan.

Älvsåkershallen var fylld med elever när tredjeårseleverna spelade låtar som ”Satellit”, ”Blame it on the boogie”, ”That’s what friends are for” och avslutningsvis Håkan Hellströms ”Det kommer aldrig vara över för mig”. Publiken klappade med och eleverna fick motta jubel och applåder efter konsertens slut.

Tilde Fahlström sjöng och Wilma Kristensen spelade gitarr. De båda tycker det är roligt att vara ute och spela på riktigt.

– Det känns bra, det var en bra publik. Det är alltid svårt när man spelar för högstadieelever att veta hur det ska mottas, men det har vi också fått öva på. Att bara fortsätta spela för the show must go on, säger Tilde Fahlström.

ANNONS

Får testa på artistlivet

Wilma Kristensen håller med. De har inte hunnit öva jättemycket innan men några av låtarna kör de från tidigare konserter. Men nu är det alltså en hel vecka, på turné, med turnébuss och allt vad det innebär.

– Det är lite nervöst men det känns ändå kul att det är en hel vecka och även en kvällskonsert. Det är kul att få testa någonting nytt, man utvecklas så mycket, säger Wilma Kristensen.

– Vi får testa på artistlivet och göra allting själva. Under måndagen repeterade vi och satte upp scenen, med ljus, mickar och allt. Det tog två timmar. Idag tog det 40 minuter så lite bättre har vi blivit, säger Tilde Fahlström och de båda skrattar.

Kommer besöka sina gamla skolor

De har gått nästan hela gymnasiet under en pandemi och har knappt kunnat spela inför publik, men de berättar att de har lärt sig mycket.

– Vi har spelat in mycket av våra shower så vi har inte jättevana att stå inför folk. Men vi har också lärt oss att spela in på ett professionellt sätt. Dock är det svårt att ha samma energi när man spelar framför en kamera som framför publik, det är en helt annan grej, säger Tilde Fahlström.

De är taggade för resten av veckan.

ANNONS

– Det kommer bli kul att få spela på min gamla skola, Hedeskolan. Det känns både nervöst och spännande på samma gång, säger Wilma Kristensen.

– Ja, det blir roligt. Vi kommer åka till min gamla skola med, Frillesåsskolan. Och jag minns själv när Aranäseleverna kom och spelade för oss att jag tyckte de var så bra och att jag också ville göra det. Så står vi här idag, säger Tilde Fahlström.

LÄS MER:Helt kvarter skrotas i nya centrumkvarteren: Blir rondell för totalt 60 miljoner

LÄS MER:Frisörtätast i landet – enligt myten: ”Ligger nåt i det”

LÄS MER:Arenaplaner kan öppna för flytt av Tingbergsvallen: ”Intressant att bygga på”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS