Särö montessoriskola tävlade även 2020 då de tog sig hela vägen till lokal final genom klassens representanter, Oliver Bergqvist och Linnea Kierkmann. Bra gick det då även för Nova montessoriskola som tog sig hela vägen till riksfinal, men föll på målsnöret. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio
Särö montessoriskola tävlade även 2020 då de tog sig hela vägen till lokal final genom klassens representanter, Oliver Bergqvist och Linnea Kierkmann. Bra gick det då även för Nova montessoriskola som tog sig hela vägen till riksfinal, men föll på målsnöret. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio Bild: moestedtc

Fem Kungsbackaskolor klara för Vi i femman

Kungsbacka tog fem av åtta finalplatser i nästa års Vi i femman i Halland. Först ut att tävla mot varandra blir klass 5A i Onsala respektive Särö montessoriskola, som den 19 januari möter varandra i den lokala kvartsfinalen i P4 Halland.

ANNONS
|

2 903 klasser från hela Sverige deltog i utmaningen och i veckan som gick stod det klart vilka som gått vidare till kvartsfinal i respektive region.

Åtta klasser i varje P4-område kommer nu att få tävla mot varandra i kvartsfinalerna, som sänds mellan den 19 och 28 januari 2021.

Först ut att göra upp blir Onsala respektive Särö montessoriskola, som båda gått vidare med sin klass 5A.

Därefter är det Fjäräs Bräckaskolans tur att möta Bockstensskolans tävlande femma från Varberg.

Fjärås tävlar sedan igen med ytterligare en av sina klasser i den tredje kvartsfinalen mot Haverdals Byskola. Därefter tar sig Fullriggaren Malevik slutligen an Lyngåkraskolan från Harplinge.

ANNONS

Vinnarna möter sedan varandra i två semifinaler som sänds den 2 och 4 februari, med lokal final i P4 Halland den 9 februari.

Riksfinalen av tävlingen avgörs därefter torsdagen den 4 mars.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@otv.se

Kommande tävlingsdatum

Tisdagen den 19 januari:

Onsala Montessoriskola 5A–Särö Montessoriskola 5A

Torsdagen den 21 januari:

Fjärås Bräckaskolan Gul 5A–Bockstensskolan 5B

Tisdagen den 26 januari:

Fjäräs Bräckaskolan Gul 5B–Haverdals Byskola 5A

Torsdagen den 28 januari:

Fullriggaren Malevik 5A–Lyngåkraskolan 5A

ANNONS