Fartkameran som är en fågelholk stals – hittades i Onsala: ”Ett brott”

På onsdagskvällen rapporterade P4 Göteborg att Lindomebon Tommys rikskända fågelholk och fartkamera är försvunnen. Nu pekar det mesta på att någon av oklar anledning placerat den utanför en skola i Onsala.

ANNONS
|

Flera medier har tidigare skrivit om Tommys fågelholk som vid första anblick ser ut som en fartkamera. Förra året plockades den ner av polisen, efter att Trafikverket konstaterat att det inte var deras kamera. När polisen senare insåg att det handlade om en fågelholk och ingen fartkamera, sattes den upp igen.

Tommy – som inte vill uppge sitt efternamn – bor i anslutning till Spårhagavägen, nära kommungränsen mellan Kungsbacka och Mölndal. Hans udda initiativ berodde på en oro över att många kör för fort på vägen.

– Det har varit en del hemska incidenter där barn varit nära att bli påkörda på väg till busshållplatsen. Upprinnelsen var när en lastbil fick väja och köra in på fel sida vägen, alla som såg det blev helt darriga. Då bestämde vi oss för att göra något, sa Tommy då.

ANNONS

”Jag känner igen den”

Under onsdagen rapporterade P4 Göteborg att holken var stulen från sin plats i Hällesås i västra Lindome.

På torsdagsmorgonen fick Kungsbacka-Posten in ett tips om att Tommys fågelholk kan ha hamnat i Onsala. Kungsbacka-Postens reporter fångade holken på bild utanför Fjordskolan och när Tommy får se bilderna kan han bekräfta att det är hans holk.

– Jag känner igen den, även om den är delvis förstörd. Reflektorn, alltså kamerablixten, sitter på snedden och jag ser att den blåa underdelen ligger på marken.

Går den att reparera?

– Det går troligtvis att fixa, jag får titta närmare på den.

Tommy säger att han först och främst är jätteglad att fågelholken har hittats.

– Den kunde lika gärna ha lämnats till återvinningen eller ha varit helt sönderstampad. Men det är tråkigt att behöva lägga ner jobb på det här och det är ju ett brott. Hur glada hade personerna som gjort detta blivit om jag hade bucklat deras bil? Det är samma sak.

Kommer du ge den en ny chans och sätta upp den igen?

– Jag kommer absolut sätta upp den och ha kvar min polisanmälan. De personer som har gjort det här ska betala för det, det kostar flera tusen att reparera. Om allmänheten har tips på vem som kan ha gjort detta, mottages det gärna till polis, säger Tommy.

ANNONS

LÄS MER:”Fartkameran” på Spårhagavägen tillbaka i fårhagen

LÄS MER:Tommys fågelholk i Lindome har blivit turistmagnet

LÄS MER:Här fångas flest fortkörare i Kungsbacka

ANNONS