Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Faran över för ridhustaket – Ridklubben: ”Fantastiskt snabbt jobbat”

De värsta snömassorna är nu avröjda från taken och rasrisken är över. Preliminärt kan ridklubben vara tillbaka i manegen på måndag eftermiddag.
– De har gjort ett fantastiskt jobb, säger Lollo Paris, verksamhetschef på Kungsbacka Ridklubb.

Efter helgens dramatik, när snömassorna riskerade att få taket att rasa in, kan Kungsbacka Ridklubb äntligen andas ut en smula.

Kommunens snöröjning omfattade ett 20-tal personer som för hand skottade taken rena och pågick mer eller mindre från fredag kväll till sent på lördagseftermiddagen. Då avbröts arbetet när den akuta faran för konstruktionen bedömdes vara över.

LÄS MER: Ridhustak riskerar rasa – räddningstjänst på plats

– Det är ett tungt jobb och många har slitit hårt och är helt enkelt trötta. Då gör vi bedömningen att vi klarar det som är kvar efter helgen. Det som återstår är att köra bort snömassor som skottats ner och ligger runt manegen och att skotta fram nödutgångarna, sedan kan ridskolan vara tillbaka, berättade kommunens verksamhetschef Mats Söderström sent på lördagskvällen.

Fantastiskt snabbt

Från ridklubben hörs bara beröm över insatsen.

– De har verkligen gjort ett jättejobb, fantastiskt bra och framför allt fantastiskt snabbt. De var i gång nästan direkt efter att konstruktörerna gjort bedömningen att taket var i fara. Det kan inte ha varit lätt att få in så många så snabbt att börja jobba med att skotta tak på en fredagskväll, säger Lollo Paris, verksamhetschef på Kungsbacka Ridklubb.

LÄS MER: Succé för ponny-SM på Kungsbacka Ridklubb

Ridklubbens tävlingar i helgen fick av förklarliga skäl ställas in, och ridskolan har fått hålla stängt sedan i torsdags. Men hästarna har inte märkt av mycket, försäkrar Lollo Paris.

LÄS MER: Rasrisken på Kungsbackas ridklubb kvarstår

– De går ju ute i lösdrift i sina hagar, där de har ligghallar med halm och tak över huvudet, så de har inte känt av detta. Det hade varit en annan sak om vi hade behövt ha dem i stallet, som ligger intill manegen, men tack och lov behövde vi inte det, säger Lollo Paris.

LÄS MER: Ridsportprofilen Carl Hedin om att våga bryta mot normen: ”Skämdes för att jag red”

Snart tillbaka

Så snart kommunens fastighetsansvariga gör tummen upp för att verksamheten kan starta upp igen så hoppas ridklubben vara tillbaka på banan.

– Jag ska få en uppdatering i morgon, måndag förmiddag, men preliminärt är det sagt att vi ska kunna vara tillbaka vid 16-tiden, säger Lollo Paris.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.