Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Familjens rutor krossades och bildäcken skars sönder

Familjen Waern vaknade av något som lät som pistolskott. Det visade sig att någon hade krossat rutorna på två bilar och två boningsfönster.
– Vår familj är under attack, säger Sara Waern till Kungsbacka-Posten.

Det var natten mot tisdagen vid 03-tiden som hela familjen i Frillesås vaknade till.

– Det lät som pistolskott. Först flög min man upp och jag efter. Då hördes ytterligare tre smällar och jag kollade till våra töser, säger Sara Waern.

LÄS MER: Ökad polisnärvaro efter att Kollaskolan bombhotades två gånger

Rutan till familjens 20-årige sons rum var delvis krossat. Han vaknade av första smällen och satte sig upp och då small rutan precis bredvid hans huvud.

– Min man fick sedan syn på en man som cyklade från vårt hem mot Löftabro. Det enda vi lyckades se var att han hade en grå tröja. Därefter körde en bil iväg.

Resultatet var förödande. Ett köksfönster var krossat, sonens fönster samt fönstren på två bilar och tre sönderskurna däck på två bilar.

LÄS MER: En person brännskadad i lägenhetsbrand

Det här var andra attacken mot familjen bara under april månad. Den 1 april skulle mannen och sonen iväg till sitt gemensamma arbete.

– Mitt på motorvägen small ett av däcken. Min make tävlar i racing och lyckades styra bilen till en rastplats. De ringde mig för att jag skulle komma och hämta dem, säger Sara Waern.

Hon kom dock inte så långt. På vägen till motorvägen, märkte Sara att även hennes däck var platt.

– När vi till slut kom hem, märkte vi att någon hade skurit sönder däcken på sammanlagt fyra av våra bilar, säger Sara Waern.

Hon och familjen, som även består av två flickor, 11 och 16 år, är i skräck.

LÄS MER: Lista: Här får flest parkeringsböter i Kungsbacka – och så gör du för att överklaga

– Det känns helt fruktansvärt. Polisen var snabbt på plats och vi har satt upp övervakningskameror. Men man vet ju aldrig vad som ska ske nästa gång eller när.

Vem kan ha gjort något sådant här?

– Ingen aning. Det är lätt att spekulera, men helt klart är att vår familj är under attack. Det här är ju något som är riktat mot oss av någon anledning. Vi har höjt säkerheten så mycket det går kring vår bostad, säger Sara Waern.

Den som har upplysningar om någon av händelserna, uppmanas att ringa polisen på 114 14.