En man i 30-årsåldern dömdes för ringa misshandel vid Varbergs tingsrätt efter att ha slagit en man över axeln med knytnäven i Kungsbacka förra året.
En man i 30-årsåldern dömdes för ringa misshandel vid Varbergs tingsrätt efter att ha slagit en man över axeln med knytnäven i Kungsbacka förra året. Bild: Annika Karlbom

Familjen skulle parkera – fick knytnävsslag på axeln

En man i 30-årsåldern döms för misshandel vid Varbergs tingsrätt efter att ha gått fram till en barnfamiljs bil i Kungsbacka och tillsynes omotiverat utdelat ett knytnävsslag mot pappan i förarsätet.

ANNONS
LocationKungsbacka|

Det var när barnfamiljen skulle svänga in och parkera i centrala Kungsbacka som en man på moped körde förbi och stannade framför deras bil. Pappan satt i förarsätet och vevade ner bilrutan när mannen plötsligt klev av mopeden och närmade sig.

– Jag trodde att han skulle prata med mig. Jag vevade ner rutan men jag överraskades genom att han måttade och slog med ett knytnävsslag mot mig. Jag hade min fru och mina barn i bilen, de blev ledsna och började gråta, säger pappan i polisförhör.

Gärningsmannen ska sedan ha lämnat bilen, hoppat på mopeden och försökt åka därifrån men pappan beslutade sig för att följa efter och ringa polisen. Hela familjen var väldigt skakade efter händelsen.

ANNONS

LÄS MER:Leif var med och jagade desperadon Helge på Styret

”Han var som ett monster”

– Han bara slog till, han var som ett monster. Jag förväntade mig inte att han skulle göra så och komma och slå mig på det viset. Han hade sett att jag hade familjen i bilen dessutom. Jag frågade honom varför han misshandlade mig. Han bara skrek och gestikulerade mot mig och min fru. Varje gång lilla sonen hör ett högt ljud nu efteråt så blir han rädd, säger pappan i förhör.

Eftersom mopeden inte kunde hålla en lika hög hastighet som bilen lyckas pappan komma ikapp gärningsmannen på mopeden som stannat till vid en matbutik en bit därifrån.

– När jag parkerade så kom han fram till mig och frågade varför jag följde efter honom. Jag sa att jag hade ringt polisen och han sa okej och så väntade han. Sen när polisen kom så berättade jag allt, säger pappan i förhör.

LÄS MER:Hans Forsbergs fallskärm hittills: Noll kronor

Erkände brott

I förra veckan dömdes mannen för ringa misshandel vid Varbergs tingsrätt. Gärningsmannen erkände brottet redan vid inledande förhör och menar att han har problem med sin impulskontroll. Däremot ska han ha bett om ursäkt efter att han uppmärksammats på att mannens fru och barn var med i bilen.

Enligt gärningsmannen ska pappan ha tutat efter att han kört om honom på mopeden. Slaget ska i övrigt tillsynes ha varit helt omotiverat.

ANNONS

– Jag körde helt normalt, han hade ingen anledning att vara arg på mig, säger pappan i förhör.

Mannen döms till dagsböter, misshandeln bedöms däremot som ringa och den kränkning som den innebar för pappan anser tingsrätten inte ha varit så pass allvarlig att han kan kräva ersättning. De ser heller inte att den sveda och värk som uppkommit av slaget kräver ersättning.

ANNONS