Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Först ut i Halland – vaccination eller vårdbesök medan du handlar

Första vårdmottagningen ut i Halland blir i Kungsbacka. När vårdbolaget Min doktor öppnar dörrarna på Ica maxi i Hede är Ulrika Berntsson en av de första patienterna.
– Jag tycker om det här mobila, att det är enkelt och smidigt, säger hon.

Under tisdagen öppnade vårdmottagningen sina dörrar för allmänheten. Riksdagsledamoten Ulrika Jörgensen (M) klippte det röda bandet och blommor delades ut till områdeschefen Pär Lindvall.

– Det känns jätteroligt. Vi hoppas kunna vara ett bra komplement till vården. Det är mycket folk som rör sig här och åker hit till Hede outlet bland annat, säger han.

LÄS MER: Nu inleds vaccineringen av allmänheten i Halland

De första patienterna har redan samlats utanför. Ulrika Berntsson är en av dem och hon är här för att ta sin tredje TBE-spruta.

– Jag hade ingen aning om att det öppnade i dag. Jag har jobbat natt och är hungrig så skulle in och köpa mat och såg då att detta var öppet. Jag fick två fästingar häromdagen så kände att nu är det dags, säger hon.

Hon brukar annars vaccinera sig på fästingbussarna som åker runt så hon hade planerat att åka dit.

– Så det var ju tajming att jag gick in här. Jag tycker om det här mobila, att det är enkelt och smidigt. Man behöver inte samma planering, säger Ulrika Berntsson.

LÄS MER: Massvaccinationen startar tidigare än förväntat

Ingen covid-19 vaccinering

På vårdmottagningen kan man göra enklare sjukvårdsbesök, vaccinationer, hälsokontroller och receptförnyelser. Men man kommer inte kunna vaccinera sig mot covid-19.

– Vi kan underlätta för den typen av vård och jobba med preventivvård, säger Petronella Warg, kommunikationschef.

Kommunens näringslivschef Elinor Filipsson tror att man framöver kommer se även andra typer av service inom vårdsektorn.

– Fler människor vill veta hur deras hälsa är, så jag tror att vi kommer se fler typer av service, exempelvis friskvård, till våra invånare, säger Elinor Filipsson.

Vårdmottagningen finns inne på Ica maxi, då det delvis ägs av företaget och Apoteket hjärtat.

– Jag tror det betyder mycket för Kungsbacka att man bara kan slinka in här. Jag ser detta som komplement till den befintliga vården, säger Ulrika Jörgensen.