Föräldrar oroliga efter flera fall av sexofredanden

Den senaste tiden har en rad sexuella ofredanden skakat Kungsbacka och minst tolv unga flickor misstänks ha blivit utsatta. Senast under tisdagsmorgonen polisanmäldes en händelse där en blottare ska ha visat sig för en högstadieelev i närheten av Kollaskolan.
– Det är fruktansvärt, det ska inte behöva vara såhär, säger Therese Magnusson som hämtar sin väninnas barn på skolan.

ANNONS
|

När klockan slår 14.00 är dagen slut för många av barnen på Kollaskolan och föräldrar och anhöriga står redo på parkeringen för att hämta. Några av de Kungsbacka-Posten möter hämtar alltid sina barn, medan andra har börjat göra det för att barnen ska slippa gå själva efter de senaste händelserna av sexuella ofredanden.

– Vi hämtade våra barn redan innan allt detta, men vi låter ju inte dem gå ut och leka på samma sätt nu längre eftersom vi bor här i området, säger Elisabeth Ekström vars barn går på Kollaskolan.

Therese Magnusson har själv inga barn på Kollaskolan men efter att hon hörde att hennes väninnas elvaåriga dotter inte vågade gå till skolan efter de första händelserna av ofredanden erbjöd hon sig att hämta och lämna.

ANNONS

– Jag har hämtat och lämnat vid tåget nu tre dagar i rad eftersom föräldrarna inte haft möjlighet. Hon är elva år och ville inte gå till skolan, så då ville jag ställa upp och hjälpa till, säger Therese Magnusson.

”Polisen borde ha bättre uppsikt”

Samtliga av de föräldrar och andra anhöriga som Kungsbacka-Posten pratar med på Kollaskolans parkering upplever en oro och frustration över vad som hänt.

– Föräldrarna är helt förtvivlade. Och jag har ju egna barn och man blir både arg och ledsen, säger Therese Magnusson.

– Man hör ju att folk är oroliga. Jag tycker polisen borde ha bättre uppsikt, nu har det hänt för många gånger, säger en förälder som vill vara anonym.

”Pedagogerna gör va de kan”

När pedagogerna på skolan gick ut med information om tisdagens händelse uppmanade de fortsatt att elever som vistas i området, på väg till och från skolan eller i andra sammanhang gärna gör det med en kompis och inte ensamma.

– Jag tror pedagogerna gör vad de kan, säger Elisabeth Ekström.

Therese Magnusson tror att händelserna påverkar eleverna på skolan starkt.

– Det gör ju något med en elvaåring att höra alla dessa sakerna, säger hon.

De tolv anmälda händelserna har skett på olika håll i kommunen och än så länge finns ingen misstänkt gärningsperson.

ANNONS

– Man undrar ju vad det är för fel på folk, det är otäckt, säger en förälder.

LÄS MER:Polisen utreder tio fall av sexofredanden mot barn: ”Manipulativa”

LÄS MER:Polisinsats vid Kollaskolan – misstänkt sexuellt ofredande

LÄS MER:Experten om brottstypen: ”Handlar ofta om blottning”

ANNONS