Från och med imorgon kommer Anton Andersson få jobba med skolarbetet hemma i Hällesåker, istället för på skolan i Kungsbacka. Arkivfoto: Elvira Linderot
Från och med imorgon kommer Anton Andersson få jobba med skolarbetet hemma i Hällesåker, istället för på skolan i Kungsbacka. Arkivfoto: Elvira Linderot Bild: -

Får plugga hemifrån: "Kommer bli svårt"

Anton Andersson går på Drottning Blankas gymnasieskola och är en av alla elever i Kungsbacka som nu kommer få studera på distans.
– Vi vet inte hur länge, säger han.

ANNONS
|

16-årige Anton Andersson bor i Hällesåker men går första året på Drottning Blankas gymnasieskola i Kungsbacka. På tisdagen fick eleverna beskedet att de nu ska jobba hemifrån.

– Vi kommer få ta med alla saker vi behöver nu och så får vi jobba hemma från och med i morgon, men vi vet inte hur länge, säger han

Läs mer: Klart – Kungsbackas gymnasier stängs

Hur känns det?

– Det är många som tycker det är ganska skönt, men det är lite jobbigt att man inte kommer få hjälp på samma sätt. Man måste mejla för att få hjälp, säger han.

ANNONS

Han säger att de har fått instruktioner om hur undervisningen ska gå till.

– Lärarna lägger ut uppgifter på Google Classroom som vi ska göra. Sen kommer de ha tider på Facetime [videosamtal] där man kan prata med dem och ställa frågor, eller så kan man mejla.

Anton går frisörprogrammet, och de praktiska delarna går inte att genomföra på distans.

– Vi ska få jobba med teori nu, så det är inte så kul. Men vi har inte frisördockor till alla och det är svårt för lärarna att ge hjälp när vi klipper, säger han.

Hur kommer det att gå tror du?

– Jag tror att det blir svårt och jag tror att några kommer att strunta i skolan. Man är hemma och har kanske inte lika bra koncentration.

Själv ska han försöka att hitta bra rutiner för studierna.

– Jag ska sitta och jobba på tiderna när jag har lektioner, så att jag får gjort allt jag ska. Min mamma vill gärna hjälpa till också.

Förutom att skolarbetet påverkas tror han att det kan komma att kännas ensamt.

– Det sociala försvinner ju helt, säger han.

Är du själv orolig för viruset?

– Jag är lite orolig för min syster har underliggande sjukdomar. Och så har jag en lillasyster på ett år, och hennes farmor som bor jämte oss har flera sjukdomar. Så det är dem jag tänker på.

ANNONS

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se

ANNONS