Här kraschade de båda 20-åringarna av vägen. Polisen konstaterar att farten högst sannolikt varit för hög. Bild: Bobbo Lauhage
Här kraschade de båda 20-åringarna av vägen. Polisen konstaterar att farten högst sannolikt varit för hög. Bild: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage

Föraren har fått lämna sjukhuset: ”Är svårt skadad”

Mannen som körde olycksbilen har fått lämna Sahlgrenska sjukhuset. Men polisen har inte kunnat höra honom på grund av skadebilden.
– Det vi kan konstatera är att hastigheten varit för hög, säger Andreas Gabrielsson, på Göteborgspolisens trafiksektion.

ANNONS
|

Klockan 03.16 natten mot i söndags körde bilen av vägen i Onsala. I den satt två män i 20-årsåldern. En av dem avled av sina skador. Den andre, föraren, har vårdats på Sahlgrenska. Han skrevs dock ut under torsdagen.

– Vi har inte kunnat höra honom än eftersom han är svårt skadad. Vi väljer att gå lite varligt fram. Det finns ingen anledning att hasta på detta, han försvinner inte för oss, säger Andreas Gabrielsson.

Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död.

– Det gäller fortfarande, läget är oförändrat när det gäller utredningen och det har att göra med att vi måste höra honom.

ANNONS

En teori som polisen arbetar med är att det gått för fort i samband med olyckan och att det är anledningen till att bilen kraschade.

– Vi har våra teorier, men undersöker nu både fordon och platsen för händelsen. Klart är att det gått över gällande hastighet. Om man kör 50 kilometer i timmen eller under det, så blir skadebilden inte sådan här. Men hur fort det har gått kan jag inte säga. Då är vi inne på gissningar och det är inte min specialitet, säger Andreas Gabrielsson.

Tobias Sandblom

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Läs mer: Ung man död efter trafikolycka i Onsala

Läs mer: Vännernas farväl på olycksplatsen: ”Du var vår glädjespridare – vila i frid”

Läs mer: Husägaren om nattens dödsolycka: ”Det är helt fruktansvärt”

ANNONS