Enögde hästen Simon mår bra efter gårdagens tumult

Under gårdagen fastnade hästen Simon i ett dike och räddningstjänsten fick rycka in för att hjälpa honom upp. Ägaren Stephanie Åström fick ett samtal från grannar som hittade Simon i diket.
– Det var fruktansvärt. Jag trodde att han skulle dö, säger hon.

ANNONS
LocationKungsbacka|

Hästen Simon är 21 år gammal och Stephanie Åström har haft honom sedan nästan tio år tillbaka. Han saknar ett öga sedan något år tillbaka men det är ingenting som har påverkat honom särskilt förrän nu.

– Han är världens snällaste verkligen och gör allt för mig. Vi har tävlat fälttävlan tillsammans och har många fina minnen tillsammans, säger Stephanie Åström.

LÄS MER:Här attackerar Jörgens häst vargen – skrämde bort den från gården

Grannarna larmade

Under gårdagen gick Simon omkull i ett dike precis i anslutning till hagen, troligtvis efter att ha blivit skrämd av Stephanies andra häst som står i samma hage.

– Han är också jättesnäll, men kan vara lite som en jobbig lillebror. Jag tror att han blivit skrämd och hoppat åt sidan och så har han ramlat ner i diket.

ANNONS

Det var grannarna som hittade Simon nere i diket och ringde Stephanie som var på jobbet.

– Jag fick panik, när jag kom hem så låg han bara still i diket. Han gnäggade när han såg mig men man såg att han var jättetrött.

LÄS MER:Hästgården prisas för nytänkande – klippkort och after work-ridning

”Han är en riktig kämpe”

Räddningstjänsten var snabbt på plats berättar hon.

– Jag trodde han skulle dö. Det var fruktansvärt, de ljuden som kom från honom. Han orkade inte gnägga till sist, det var som han drog en sista suck.

Alla hjälpte till att dra upp Simon som med sina sista krafter tog sig upp. Under fredagen fick han stå och vila i en mindre hage. Veterinären kontrollerade honom direkt efter tumulten och han fick smärtstillande och vitaminer.

– Han känns ändå okej. Jag är bara glad att han är okej, det hade kunnat gå så mycket värre. Hela hans namn är Super Simon så han lever ju upp till sitt namn. Han är en riktig kämpe.

LÄS MER:Onsalabons otäcka besök utanför huset: ”Väldigt säker på att det var en varg”

Vill tacka alla som hjälpte till

Stephanie vill tacka alla som hjälpte till, grannar, distriktsveterinär som kom ut till platsen snabbt och räddningstjänsten.

– Hade inte räddningstjänsten kommit så hade vi inte klarat det. Simon hade fastnat med bakbenen mellan två stenar som räddningstjänsten fick dra bort. Dom är verkligen fantastiska, jag ska åka dit och lämna blommor och choklad.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS