En person avliden efter krock mellan lastbil och bil

Räddningstjänst, polis och tre ambulanser larmades till en olycka på E6 under måndagsmorgonen. Flera fordon var iblandade i en krock och däribland en lastbil. Under måndagskvällen meddelade polisen att föraren till personbilen avlidit.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Larmet om olyckan kom vid 10.00-tiden. Flera fordon var inblandade i krocken på E6, som skedde i norrgående riktning vid påfarten till Varla.

– Det ska vara en personbil och en lastbil som har kört ihop, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Tidigare totalstopp i trafiken

Räddningstjänsten var på plats med två enheter. Även tre ambulanser och polis skickades dit.

Olyckan hade tidigare stor trafikpåverkan. Enligt Trafikverkets ledningscentral började köerna i Kungsbacka centrum.

– Det är stopp i trafiken. Vi håller på att arbetar på platsen och vi assisterar ambulanspersonalen, säger Fredrik Östlund på räddningstjänsten.

”Det är en allvarlig olycka”

Vid klockan 11.00 var räddningstjänsten och två av ambulanserna fortfarande kvar på platsen.

– Det är en allvarlig olycka. Det är fortfarande långa köer, men oklart hur långt de sträcker sig. I och med att vi även har en storbrand i Kållered är trafiksituationen mer påverkad, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Runt klockan 11.45 avslutades insatsen och ambulans, räddningstjänst och polis hade lämnat platsen.

– En person blev förd till sjukhus i samband med olyckan, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Klockan 20.50 uppdaterade polisen på sin hemsida att föraren hade avlidit. Föraren var en man i 40-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

LÄS MER:Långa köer på E6 – stor industribrand i Mölndal

LÄS MER:Bilist vinglade runt på E6 – misstänks för penningtvätt

ANNONS