Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Elias Risp vill gå i pappans fotspår

Bosön är den plats där våra unga stjärnor formas. Och nästa vecka åker den 15-årige fotbollstalangen från Kungsbacka dit för att se om han kan förverkliga sina drömmar – passa in i landslaget.
– Förhoppningsvis fångar jag förbundskaptenens intresse, säger Elias Risp.

LÄS MER: Unga hopptalangen tog silver i NM – nu väntar högre mål

Sommarlovet är i full gång för Elias och skolan har bytts ut till en annan aktivitet, fotboll. På schemat finns nu istället fotbollsträning, konditionsträning och ännu mer fotboll. Allt för att förbereda sig inför det kommande landslagslägret.

– Jag åker till Stockholm på söndag, och sedan på måndag bär det av därifrån till Bosön, säger Elias Risp som glatt berättar om hans kommande äventyr.

Bosön ligger på Norra Lidingö, och är den plats dit Riksidrottsförbundet tar sina atleter för träning, tester, utbildningar och möten. Ungefär 160 ungdomar är på plats på Bosön under den kommande veckan för att träna och visa upp sina fotbollsförmågor. Några av dessa ungdomar kommer sedan bli uttagna till att vara med i landslaget.

Beskedet om att Elias skulle få åka på det här lägret kom via sms under en fotbollsträning, och först trodde han inte att det var sant.

– Jag hade mina aningar att jag kunde komma med, men jag blev lite chockad under träningen och trodde inte att det var sant när jag fick höra det. Sen insåg jag att det var på riktigt, och blev väldigt glad.

LÄS MER: 13-åriga Allie Nordmark tog SM-guld för andra gången

Två personer från Kungsbacka uttagna

Totalt två personer från Kungsbacka har valts ut att få åka på landslagslägret, Isabella Nedrén, 15 år, från IFK Fjärås och Elias Risp från Onsala BK. Båda talangerna kommer nu att vara på Bosön i några dagar i hopp om att komma med i landslaget.

– Blir man uttagen är det landskamp runt den 25 augusti. Då är det två matcher mot Norge, hemma, och sedan två bortamatcher mot Finland. Och det hade varit riktigt roligt att få vara med och spela, säger Elias.

Beskedet om Elias kommer med i landslaget eller inte väntas komma strax efter lägret är avslutat, men än vågar han inte med säkerhet säga hur det kommer gå.

– Det är bara att försöka göra så bra ifrån sig som möjligt på lägret och visa vad jag går för, och förhoppningsvis fångar jag förbundskaptenens intresse. Jag kan alltid hoppas att jag kommer med, jag vet mina kvalitéer på plan och förhoppningsvis visar jag det till fullo på lägret.

LÄS MER: Fridolina Rolfö om glädjen över nya stjärnklubben ”Otroligt stort”

Fotbollen finns i generna

Elias började spela fotboll redan som fyraåring när hans pappa, Fredrik Risp, var aktiv i sin egen fotbollskarriär. Därför flyttade de runt mycket bland olika länder, något som Elias ser som positivt.

– Jag lärde mig nog mycket på det, som att vara van vid att träffa nya människor. Sedan började jag spela fotboll i Sverige när jag var sju, och på den vägen är det, säger Elias.

Elias pappa Fredrik spelade i IFK Göteborg under en period, och det hoppas han att även själv få göra en vacker dag.

– Målet är att slå igenom och bli fotbollsproffs i pappas fotspår, om inte bättre förhoppningsvis. Och detta känns som en början till det. Först hade jag velat spela i blåvitt, och sen hoppas jag på toppklubbarna ute i Europa.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.