Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Elektronen kan bli den nya vaccinationscentralen: ”En bra lokal”

Under onsdagen kom regionen med beskedet att vaccinationscentralerna öppnar igen. Men kommunen planerar inte att öppna Tingbergshallen igen just nu, i första hand tittar man på tomma lokaler.
– Just nu kollar vi om Elektronen skulle fungera som vaccinationscentral. Men inget beslut är taget ännu, säger Mats Söderström, på fastigheter.

Personer på äldreboende och som har hemtjänst har redan erbjudits en påfyllnadsdos av coronavaccinet. Men även alla över 16 år ska erbjudas en tredje dos, det beskedet kom regeringen med i slutet på oktober. Först ut kommer bli personer från 65 år och uppåt samt viss vårdpersonal.

LÄS MER: Många vaccinerade sig under drop-in i Tingbergshallen

Tomma lokaler i samma område

Detta innebär att regionen nu börjar öppna upp vaccinationscentraler igen, en dryg månad efter de stängt ner. I Kungsbacka tar man det hela med ro, man har börjat se över vilka lokaler som kommunen har tillgängliga.

– Vi har en grupp som kollar på vilka lokaler vi har i samma område som Tingbergshallen, men som står tomma. Vi har en lokal som vi utreder. Men regionen har inte hunnit kolla än, så vi vet inte om de tycker den är bra, säger Mats Söderström, biträdande verksamhetschef på service och fastighet i Kungsbacka.

LÄS MER: Äldre hallänningar kan boka tredje vaccindos nästa vecka

Vilken lokal är det ni tittar på?

– Just nu kollar vi på Elektronen. Det är en bra lokal och ung i Kungsbacka har precis flyttat till Fyren så den hade passat bra eftersom den står tom. Men just nu har vi bara en dialog med regionen, det är inget beslut taget ännu.

Inte ett första val att öppna Tingbergshallen igen

Mats Söderström säger att kommunen inte tittar på att öppna upp Tingbergshallen igen, utan nu utreder kommunen bara tomma lokaler där målsättningen är att man ska lösa det i lokaler som inte stör ordinarie verksamhet.

– Nu är det inga restriktioner så den är inte aktuell som första val. Sen är det även många idrottsföreningar som behöver den nu när de har gått tillbaka till att använda hallen.

LÄS MER: Här får Kerry tredje dosen av vaccinet: ”Alla har längtat”

Använda lokalen under större delen nästa år

Det blir lite arbete framöver med att förbereda inför vaccinationen av en påfyllnadsdos. Båsen som man använde i Tingbergshallen har börjat återanvändas till leksakslådor.

– Vi har ett gäng bås kvar. De hade inte hunnit bygga om alla båsen än så vi har stoppat snickeriet just nu. Vi har ett gäng bås kvar och förmodligen kommer vi inte behöva lika många bås, säger Mats Söderström.

Det finns inget beslut kring när vaccinationerna av tredje dosen ska dra i gång men kommunen hoppas att regionen kommer nästa vecka och kollar på lokalen.

– Vi vet inte när vi ska starta vaccinationerna men det ska förmodligen ske rätt omgående och pågå under större delen av nästa år.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.