Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Efterlängtad premiär när bion öppnade i Kungsbacka igen

James Bond-diskussioner, Bond-kostymer och många skratt. Det var en riktigt festlig stämning när det var premiär för nya Bondfilmen och Biostaden Kungsbacka hade för första gången någonsin en fullsatt salong.
Framför allt var det efterlängtat.
– Jag älskar Bond och har längtat så länge efter det här, säger Jannice Borer.

Under onsdagen öppnade Sverige upp igen och det var många som längtat efter att gå och dansa, se sitt favoritlag på arenorna, konserter och teater. Men för alla biosugna Bond-fans var dagens filmpremiär årets höjdpunkt. Efter flera uppskjutna premiärdatum för den nya Bondfilmen ”No time to die”, var det många känslor i luften.

– Det är pirrigt, jag älskar Bond och har längtat så länge efter det här. Sen är det Daniel Craigs sista Bondfilm, så det är lite sorg också, han är skitbra, säger Jannice Borer.

Hon får medhåll från kompisen Anna Magnusson. Även hon älskar Bondfilmerna.

– De har allting. Spänning, rolig teknik, charmen, jakt. Helheten. Det är bara Bond som gör det, säger hon.

LÄS MER: Samstämt jubel bland branschfolket i Kungsbacka

Kompisgängets klädkod: James Bond-tema

Filmen skulle kommit redan våren 2020 men som fick skjutas upp på grund av coronapandemin. Och några som har längtat lite extra i ett helt år är kompisarna Jannike, David, Susanne, Magnus, Pamela och Micke. Dagen till ära har de klätt upp sig i sina finaste Bond-utstyrsel.

– Vi går all in. Micke älskar Bond och han fyllde 50 förra året och planerade en stor Bond-fest där han skulle hyra en salong men det fick ställas in så nu blir det i alla fall en liten Bond-fest i dag, säger Jannike.

LÄS MER: Snart ser vi Robin Stegmar på bioduken – som postmästare Löwnhjelm

Hur känns det nu att restriktionerna är borta och man börjar återgå till det normala?

– Det känns roligt, nu tar vi ikapp allting. Vi är vaccinerade så nu kör vi järnet här i höst och kollar på teater och konserter, äter på restaurang, allt som vi har saknat.

LÄS MER: Deltagartaket för sammankomster tas bort 29 september

Bioföreståndaren: ”Bubblar fortfarande i kroppen”

När alla dryga 100 biobesökare har hittat till sina platser och filmen dragit igång kom föreståndaren Michael Kristiansson ut med ett leende på läpparna.

– Det är en fantastisk känsla att se alla glada människor. Sen har flödet fungerat jättebra. Det är ju första gången vi har en fullsatt salong här i den nya bion och vi har inte hunnit testa hur det är innan, säger han.

Sedan 1989 har han arbetat på bion, först var det Sagabion, sedan Facklan och nu Biostaden, som öppnade upp dörrarna mitt under pandemin.

– Känslan när jag gick in innan filmen började och fick se en fullsatt publik, den är svårslagen. Det bubblar fortfarande i kroppen, säger Michael Kristiansson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.