Efter mögellarmet – nu får eleverna komma tillbaka

Eleverna vid Tingbergsskolan fick flytta efter att prover visat på höga värden av svamp och bakterier. Nu är utredningen klar och eleverna kan återvända.

ANNONS

Efter mögellarmet tidigare i september har elever från Tingbergsskolan fått undervisning vid andra skolor. Nu bedöms det vara säkert i lokalerna och eleverna kan återvända, skriver Kungsbacka kommun.

– Provsvaren från vår auktoriserade provtagare visar att luftkvalitén i skolan är bra, och att det därför går bra för elever och medarbetare att vistas i lokalerna, säger Mats Söderström, biträdande verksamhetschef på förvaltningen för Service i pressmeddelandet.

Det var efter klagomål från medarbetare tidigare i år och en påföljande utredning som de höga halterna av bakterier och svamp hittades och misstankar om att det var mögel i lokalerna fattades. Mögel har också misstänkts i skolan redan 2019.

ANNONS

Trots att det bedöms vara säkert att vistas i lokalerna kommer luftrenarna att finnas kvar och skolan ska renoveras, skriver kommunen.

– Som en säkerhetsåtgärd kommer vi att fortsätta använda luftrenare i lokalerna och vi planerar att åtgärda renoveringsbehoven under nästa år, säger Mats Söderström.

Elever och personal kan återvända redan på fredagen.

LÄS MER:Skola utryms efter larm om mögel – eleverna får byta

LÄS MER:Pojke körde påverkad med mopedbil – döms

LÄS MER:Sverigedemokraterna stängs ute i Kungsbacka: ”Beklagligt”

ANNONS