Efter måndagens försök till människorov – ny händelse utreds

Först fick polisen in en anmälan vilken rubricerades som försök till människorov. Detta efter att en ung flicka blivit förföljd av en man vid en skola i Kungsbacka. Nu har det kommit i en anmälan till om ofredande i samma område.
– Vi jobbar med två fall och vidtar nu en mängd olika åtgärder. Det här ligger överst på vår agenda, säger Krister Adolfsson, polischef i Kungsbacka.

ANNONS
|

Det var omkring 16-tiden på måndagen som en flicka ska ha blivit förföljd av en man mellan Gullregnsskolan och Hålabäcksskolan i Kungsbacka. Detta i samband med att flickan var på väg hem. Händelsen blev anmäld och hamnade först hos polisens avdelning för grova brott i Halland.

– En anmälan är inkommen och vi rubricerar det som försök till människorov. Möjligen kan rubriceringen komma att ändras efter förhör, säger Cecilia Bergsten som är gruppchef vid avdelningen grova brott till Kungsbacka-Posten på tisdagen.

Ännu ett fall i samma område

Under tisdagen har det visat sig att ännu en händelse från samma område är anmäld. Krister Adolfsson, polischef i Kungsbacka, bekräftar att så är fallet.

ANNONS

– Det stämmer att vi har två händelser inom samma geografiska område som vi arbetar med. Det ena är rubricerat som försök till människorov, och det andra är rubricerat som ofredande. De här händelserna har nu högsta prioritet, säger polischefen.

Han förklarar att det med sommarens händelser som bakgrund, där ett flertal fall av ofredanden vid skolor förekommit, inte finns några skäl att inte ta detta på absolut största allvar.

”Överst på vår agenda”

– Vi har ett fall som är uppe vid åtal just nu. Sådant här skapar stor otrygghet i samhället, och därför kommer vi nu att vidta en mängd olika åtgärder. Det här ligger överst på vår agenda, säger Krister Adolfsson.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt. Enligt Cecilia Bergsten hålls förhör med målsägande samt vittnen och tipsare.

LÄS MER:Polisen utreder försök till människorov i Kungsbacka

LÄS MER:Misstänkte mannen tidigare utredd för liknande brott: ”Hög risk”

ANNONS