Cornucopia består utöver Olle Svensson, Alvin Roth och Hannes Wersén även av Albin Janflod.
Cornucopia består utöver Olle Svensson, Alvin Roth och Hannes Wersén även av Albin Janflod. Bild: Mats H Ljungqvist

Efter kritiken – nu blir det metalspelning på biblioteket

Metalbandet Cornucopia var kritiska när ungdomsverksamheten på Elektronen skulle flyttas till Fyren. Högljudd rockmusik på ett bibliotek vore otänkbart. Men nu bjuder det lokala bandet på en metalkonsert i källaren.
– Det blir väldigt kul, vi har planerat i en månad, säger gitarristen Hannes Wersén.

ANNONS

Bandet med medlemmar från Åsa, Onsala och Vallda var besvikna på kommunens beslut om att Elektronen ska rivas. Hannes och hans bandkolleger Olle Svensson, Albin Janflod och Alvin Roth berättade i somras för Kungsbacka-Posten om vad de tyckte om beslutet att flytta till Fyren.

Första riktiga spelningen

– Att ha ett metalband som repar i ett bibliotek, det förstår vem som helst att det fungerar inte, sa gitarristen Hannes Wersén då.

De testade lokalen på Fyren en gång, men mycket riktigt var volymen för hög för att det skulle bli någon fortsättning. Nu har de istället en replokal i ABF-huset, där de trivs.

ANNONS

Men 12 mars blir det comeback. Då ska Cornucopia tillsammans med ett annat dödsmetalband från Göteborg spela på Kungsbackas största bibliotek. På nedervåningen, i lokalen som heter Svarten, och som är svart från golv till tak, ska Cornucopias första riktiga spelning äga rum.

Olle Svensson, Hannes Wersén, Albin Janflod och Alvin Roth spelar i Cornucopia, som bland annat inspireras av det klassiska heavy metal-bandet Black Sabbath. Privat bild.
Olle Svensson, Hannes Wersén, Albin Janflod och Alvin Roth spelar i Cornucopia, som bland annat inspireras av det klassiska heavy metal-bandet Black Sabbath. Privat bild.

Unga gillar metal

– Det är ljudisolerat där nere, och så har de fixat så att larmet inte kommer gå igång under kvällen, berättar Hannes.

Spelningen riktar sig till musikälskare över 13 år, och kommer pågå mellan 19 och 22 på lördagskvällen. Arrangemanget kallar de Metal bloody metal, och bandet hoppas att det kommer bli en återkommande grej.

– Metal kommer tillbaka nu, det är många yngre som är intresserade, så vi tror att det här kommer bli stort, säger Hannes Wersén.

LÄS MER:Lärare och elever sågar mobilförbudet: ”Finns viktigare åtgärder”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS