Efter en månad – ingen har hämtat ut miljonvinsten i Vallda

Nu har det gått en månad sedan någon kammade hem en miljonvinst på Keno efter att ha spelat i förbutiken hos Ica Supermarket i Vallda. Men fortfarande har ingen hämtat ut vinsten.
– Det känns ju tråkigt om någon skulle gå miste om vinsten, säger Gabriella Beltran, som jobbar i butiken.

ANNONS

Det var i slutet på juli som en okänd person prickade in den rätta Keno-raden, värd en drygt en miljon kronor. Händelsen har uppmärksammats av flera medier, men hos Ica-butiken i Vallda har ingen vinnare synts till och nu är det många som undrar vem personen är.

LÄS MER:Miljonvinst på Keno till okänd kungsbackabo

– Det är många som kommer in och ser skylten och säger ”Wow, den skulle man gärna velat ha själv”, säger Gabriella Beltran, som är medarbetare i butiken.

Har du varit med om något liknande?

– Nej, vi har haft stora vinster, men inte så stora. Och att ingen hämtar ut den är speciellt.

Svenska spel har ett namn på personen

Pierre Jonsson är vinnarkommunikatör hos Svenska spel, och enligt honom vet man vem spelraden är registrerad på, men vanligtvis brukar man avvakta med att söka upp personen eftersom man först vill ta reda på omständigheterna kring vinsten.

– Det kan ju vara att spelet är registrerat på en person, men att man är flera som spelat. Det kanske är ett helt arbetslag, och då vill vi gärna komma dit med tårta och gratulera alla i stället, säger han.

LÄS MER:Nu kommer KE:s även att köra linjer på landsbygden

Inte ovanligt att vinster hämtas ut sent

Enligt Pierre Jonsson är det inte ovanligt att det går lång tid innan spelare hämtar ut sina vinster, särskilt i semestertider då många fokuserar på annat och kanske inte vill svara på okända nummer i telefonen.

– Det värsta jag varit med om var nog en familj som hade vunnit tre-fyra miljoner och inte hämtat ut den på sju veckor för att de varit bortresta. När jag ringde och gratulerade dem stod de i affären och hade bränt semesterkassan och det sista jag hörde var pappan i familjen som vrålade i bakgrunden; ”Mot oxfilén”!

LÄS MER:Hemma hos färgälskaren Tanya: ”Mitt hem är min målarduk”

Vad händer om ingen hämtar ut vinsten?

– Till slut får vi försöka leta reda på personen via banken och personnummer. Det brukar lösa sig. Men det har hänt att personen visat sig vara avliden till exempel, men det hoppas vi att vi ska slippa vara med om i det här fallet.

”Hoppas det är en person som behöver pengarna”

Trots att många varit inne i butiken och pratat om vinsten så har inte heller Gabriella Beltran fått in något tips om vem vinnaren kan vara.

– Man hoppas ju att det är en person som behöver pengarna så att de kommer till nytta. Kanske någon som har en familj att ta hand om, säger hon.

Detta var den vinnande miljonraden på Keno 10, 26 juli 2021: 17-32-40-42-48-53-55-58-66-69

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS