Två bilar kolliderade på lördagen i Särörondellen. En av bilarna försvann sedan från platsen, men polisen har kännedom om registreringsnumret. OBS: Genrebild.
Två bilar kolliderade på lördagen i Särörondellen. En av bilarna försvann sedan från platsen, men polisen har kännedom om registreringsnumret. OBS: Genrebild. Bild: Filip Landqvist

E6-avfart avstängd efter olycka

I Särörondellen, på väg 158 väster om centrala Kungsbacka, krockade två bilar efter att den ena gjort en omkörning på insidan på lördagskvällen. Området var under räddningsarbetet avstängt.
– Den ena bilen försvann från olycksplatsen, säger en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

Larmet kom klockan 19.06 och olyckan inträffade i närheten av en avfallsanläggning.

– Bilarna gick ihop i rondellen och bland annat avfarten från E6 är avstängd tills vidare. Vi är framme tillsammans med polis och ambulans, säger larm- och ledningsoperatören inledningsvis.

Varbergspolisens stationsbefäl, som svarar för Kungsbacka:

– En bil avvek från platsen i samband med olyckan, men bilens registreringsnummer ska vara antecknat och vi har fått den informationen till oss.

Är någon person skadad?

– Jag har ingen information om det, säger polisens stationsbefäl.

Senare under lördagskvällen kunde trafiken släppas på som vanligt igen i området.

ANNONS

Till en början var det oklart varför bilarna kolliderade, men under natten mot söndagen meddelade Varbergspolisens stationsbefäl att en av bilarna gjort en omkörning på insidan och att det lett till en krock.

I samband med det ska också två trafikskyltar blivit nedkörda. Olyckan orsakade skador på bilen som blev omkörd.

Det finns i nuläget ingen misstänkt person.

ANNONS