Dragspelsgala i Kungsbacka drog 88 000 kronor till Barncancerfonden

50-årsfirande dragspelsgiganterna Karlssons musik firade i söndags med en dragspelsgala på Kungsbacka Teater. Bland artisterna fanns världsstjärnor från hela Europa och evenemanget drog in 88 000 kronor till Barncancerfonden.
– En helt magisk kväll, summerar Lars Karlsson.

ANNONS
|

Karlssons Musik utanför Fjärås är ett dragspelsmecka som lockar kunder och besökare från hela världen. Butiken är något av ett nav i dragspelsvärlden och förutom att sälja instrument så har de en omfattande verksamhet med renoveringar och reparationer. Kontaktnätet med dragspelare både hemma och utomlands är enormt. Och när butiken nu firade 50 år passade de på att bjuda in eliten av musikanter till festen.

På söndagen hölls en fyra timmar lång dragspelsgala, på en slutsåld Kungsbacka teater.

– Det var en fantastisk kväll, en helt magisk afton. Och det märktes att publiken var helnöjd, det hördes röster överallt i både paus och efter konserten att detta var den bästa konsertupplevelse som de upplevt, berättar en nöjd Lars Karlsson.

ANNONS

Otrolig kväll

Han agerade konferencier under kvällen, men passade också på att ta upp sitt eget Lars Karlsson band på scen. Bland artisterna som framträdde fanns inte mindre än tre världsmästare på dragspel, tillsammans Sverigebekanta Bengan Janson och Pierre Eriksson Trio. Lars Karlsson menar att musikanterna genomgående höll världsklass, men kan ändå inte låta bli att lyfta fram durspelaren Alessandro Gaudio från Italien.

– Gaudio spelar ju samma slags durspel som jag själv, och han har en helt otrolig teknik. Det var fantastiskt kul att se publikens reaktion på hans framträdande, säger Lars Karlsson.

Pengar till Barncancerfonden

Hela jubileumskonserten hölls till förmån för Barncancerfonden och totalt samlades drygt 88 000 kronor in under kvällen.

– Det är ju särskilt roligt att vi kunde samla in så mycket till ett sådant bra och fint ändamål. Och det är pengar som vi samlade in bara på själva konsertkvällen, förhoppningsvis ska de komma väl till pass för att stärka barncancerfondens viktiga arbete, säger Lars Karlsson.

LÄS MER:Världsstjärnor lirar dragspel på välgörenhetskonsert

LÄS MER:Dragspelskungen fyller 50 – firar dubbelt med företaget

LÄS MER:Fort fullt när dragspelskungarna ordnade fest igen: ”Bjuder tillbaka”

ANNONS