Domstolen säger nej till arenastopp – arbetet kan fortsätta

Centerpolitikern Ulf Perssons krav på att stoppa arenabygget har avslagits. Men de kommersiella ytorna är fortfarande överklagade och man räknar med att ett slutgiltigt beslut kommer dröja.
– Jag har fortfarande gott hopp om att detta går vägen, säger Ulf Persson.

ANNONS
|

LÄS MER:Centerprofilen överklagar arenabeslutet – arbetet pausas

Ulf Persson är kritisk till att planerna på den nya arenahallen även innefattar restauranger och andra näringsidkare. Han vände sig därför till förvaltningsrätten och krävde inhibition. Inhibition betyder att beslutet inte får verkställas, och kommunen meddelade i samband med kravet att bygget omedelbart sätts på paus.

Nu har Kungsbacka kommun fått besked om att förvaltningsrätten avslagit inhibitionen och att domstolen inte stoppar fortsatt bygge av arenahallen. Men överklagandet av de kommersiella ytorna kvarstår och det är ännu oklart hur man kan gå vidare. Ett beslut i den frågan beräknas ta tid.

– Nu kommer vi att titta på vilka delar i projektet som är möjligt att arbeta vidare med till det att vi får ett slutgiltigt beslut om överklagan, säger samhällsbyggnadschef Emma Kjernald.

ANNONS

När Ulf Persson nås av beslutet att kravet på stoppat bygge avslagits blir han inte förvånad.

– Nej, inte direkt. Inhibition är väldigt, väldigt starkt. Jag har fortfarande gott hopp om att detta går vägen, säger han.

Nu tänker han gå igenom de papper han fått från förvaltningsrätten. Det består av kommunens inskickade handlingar, som Ulf Persson har rätt att invända mot fram till den 21 maj.

– Jag har inte gått igenom dem än, så jag avstår från att uttala mig. Men jag har varit i den här branschen länge, jag brukar inte bli förvånad.

LÄS MER:Beslutet: Stora arena-alternativet byggs i Kungsbacka

LÄS MER:Kända krogkedjan vill in i nya arenahallen

ANNONS