Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkiv
Bild: Arkiv

Distansundervisning med start onsdag 24 februari – kan bli ökning av smitta

Högstadie- och gymnasieelever i kommunen ska gå över till distansundervisning på heltid från och med imorgon onsdag.
Beskedet kom på tisdagseftermiddagen efter signaler som pekar på en ökad smittspridning.

Beslutet om distansundervisning togs av kommunen efter en rekommendation från Smittskydd Halland, det skriver Kungsbacka kommun i ett pressmeddelande.

– Det är givetvis olyckligt att informationen kommer så tätt inpå men vi vill vara snabba med att följa de rekommendationer vi får för att bidra till minskad smittspridning, säger Maria Andersson, skolchef förskola och grundskola på kommunen, i pressmeddelandet.

Kommunen skriver att det enligt Smittskydd Halland fortsatt är hög smittspridningen av Covid-19 i länet och att de ser ett trendbrott som ”inger misstanke om att smittspridningen åter kommer att öka”, och därmed har bedömningen gjorts att det i nuläget inte är lämpligt att öka närundervisningen för högstadie- och gymnasieskolor.

Elever som tillhör grundsärskolan omfattas inte av beslutet och har sin skolgång som vanligt. Det gäller även för gymnasiesärskolan och gymnasiernas introduktionsprogram.

Beslutet om heltid distans gäller elever i årskurs 7-9 och på gymnasiet fram till och med den 5 mars. Kommunen uppger att mer information, om vad som gäller, kommer att gå ut från respektive skola till alla elever och vårdnadshavare.

Catrin Hansson

[email protected]