Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enkelt, vällagat och gott är Mats Sjölanders matfilosofi och hans egna bästa matminne kommer inte från lyxkrogen, utan från en liten bergsby i Italien. ”Fantastiskt gott och som en scen ur Gudfadern”, säger han. Bild: Mats H Ljungqvist. Bild: Mats H Ljungqvist
Enkelt, vällagat och gott är Mats Sjölanders matfilosofi och hans egna bästa matminne kommer inte från lyxkrogen, utan från en liten bergsby i Italien. ”Fantastiskt gott och som en scen ur Gudfadern”, säger han. Bild: Mats H Ljungqvist. Bild: Mats H Ljungqvist

”Det går inte att fokusera på stjärnor eller utmärkelser”

Mats Sjölander är Onsalasonen som snart kliver in som ägare av klassiska finkrogen Sjömagasinet. Tillsammans med affärspartnern och kollegan Jennie Selin tar han över restaurangen i mars och planerar öppningen redan under påskhelgen. Han har redan aviserat att han vill hyvla ner tröskeln och göra det enklare att äta gott och ha en trevlig stund.
– Det är alltid gästen som är kung, glömmer man det så hjälper det inte att ha fina diplom på väggen, säger han.