De fick första dosen under drop-in-dagen

Under lördagens drop-in för coronavaccin i Tingbergshallen var det både inbokade tider och drop-in. Diana Edward och Apiny Dual Deng från Kungsbacka tog första dosen.
– Jag är fortfarande lite rädd, säger Apiny Dual Deng.

ANNONS
LocationKungsbacka||

72 personer kom under lördagens drop-in. Enligt Charlotte Lagerqvist, verksamhetschef på Capio i Kungsbacka, var de flesta personer som av olika anledningar haft svårigheter med att boka vaccinationstid. Bland dem personer med språksvårigheter och även äldre. Diana Edward och Apiny Dual Deng fick första dosen under dagen.

– Vi har hört från andra att man inte får ett jobb eller gå i skolan om man inte vaccinerar sig. Så nu följer vi reglerna och vaccinerar oss, men det känns inte helt bra, säger Diana Edward.

Apiny Dual Deng håller med.

– Jag är fortfarande lite rädd. Vi är friska och mår bra, så det känns inte som vi behöver vaccinet, men vi får hoppas att det blir bra, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Nu kan galleriorna öppna för fler – nya lättnader från regeringen

Drop-in och 800 bokade tider

Utöver drop-in var det även bokade tider. Alexandra Derle och Olle Engbratt hade bokat tid för andra dosen under lördagen och tycker vaccineringen fungerat bra i Tingbergshallen.

– Det har gått snabbt och lätt och personalen är jättetrevlig. När man tog första dosen kändes det väldigt udda. Det var nästan surrealistiskt att gå in här, lite som en sci-fi film, säger Olle Engbratt.

LÄS MER:16-åringar kan få vaccin – utan föräldrarnas godkännande

”Så jag kan få mitt reseintyg”

Susanne Makwaya Nyange fick sin andra dos under lördagen, men berättar att hon väntade ett tag innan hon valde att vaccinera sig.

– Jag jobbar inom vården så jag borde gjort det tidigare. Jag är verkligen inte emot vaccin, vaccin är något som är jättebra. Men jag känner mig osäker på om det är helt beprövat, vad som är i det, säger hon och fortsätter:

– Men nu har jag gjort det så jag kan få mitt reseintyg och hälsa på min man i Tanzania. Det är egentligen enda anledningen till att jag tar vaccinet.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS