David Bagare expanderar – tar över klassiska elbutiken

Den klassiska elbutiken har slagit igen dörrarna efter 60 år i innerstaden. Nu lutar det åt att kaféet vägg i vägg tar chansen och expanderar sin verksamhet.

ANNONS
LocationKungsbacka||

I början av juli öppnade David Bagare sitt tredje kafé i Kungsbacka och även bageriet flyttade till ägarna Anders och Eva Pedersens hemmaplan, från Frölunda till Kungsbacka. Nu finns det planer på att även kaféet i innerstaden ska växa när lokalen som ligger vägg i vägg är ledig efter att butiken Elektrotjänst flyttat ut.

– Planen finns på att ta över den lokalen. På vilket sätt är lite oklart, men vi kommer i så fall ha ytan som ett café, säger Anders Pedersen till Norra Halland som även säger till tidningen att man inte vet när man kan öppna men att det kan bli i november eller december.

ANNONS

LÄS MER:Butikerna om lättade restriktionerna: ”Jätteskönt”

”Sån här etablering betyder väldigt mycket”

Elbutiken har legat vid torget i decennier och det var nu dags för ägaren, Lars-Bruno Johansson att gå i pension. Flyttlasset gick från elbutiken för några veckor sedan och många nyfikna Kungsbackabor har gått förbi och kikat in i de tomma lokalerna. Jessica Blume, platsutvecklare i Kungsbacka kommun tycker det är väldigt roligt om planerna blir verklighet.

– Det har varit ett bageri i lokalerna förr i tiden och jag vet att fastighetsägaren värnar om historien och att det ska bli en levande verksamhet. En sån här etablering betyder väldigt mycket och är välkommet i stadskärnan. Det är också väldigt roligt när det är lokala verksamheter som får möjlighet att utöka sina verksamheter och värna om det lokala, säger hon.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS