Daniel tog upp jakten på tjuven: ”Ska ge fan i våra grejer”

När företagets hjullastare stals mitt i natten råkade tjuven sätta igång både saftblandare och tuta på fordonet. Daniel Andersson tog upp jakten på tjuven.
– Folk måste lära sig skillnaden på vad som är ditt och mitt, säger han. ”Ska ge fan i våra grejer”

ANNONS
|

LÄS MER:Hjullastare stals i natt – tjuv flydde på cykel

Tobias Torberntsson är son till ägarna av Hjälmeskullas handelsträdgård. Han bor intill handelsträdgården, och hade precis gått och lagt sig när han hörde att företagets hjullastare startade. När han tittade ut genom fönstret och såg att fordonets gafflar var lastade med en cykel förstod han att det var något lurt på gång. Föraren hade dessutom lyckats sätta igång både tutan och saftblandaren på taket.

– Jag fattade att det inte var någon av oss som körde hjullastaren så jag ringde till polisen och till min svåger, säger Tobias Torberntsson.

Svågern heter Daniel Andersson och bor även han strax intill handelsträdgården och gav sig ut direkt.

ANNONS

– Jag skulle precis hoppa i säng, så det var det bara på med ett par shorts och en hoodie, säger han och fortsätter.

– Jag tänkte att folk ska ge fan i våra grejer, så jag ville få tag på tjuven. Folk måste lära sig skillnaden mellan vad som är ditt och mitt.

LÄS MER:Misstanken: Festen slutade med soffstöld på McDonalds

När Daniel kom ut ur huset ställde han sig och lyssnade för att höra åt vilket håll tjuven åkte. Sen satte han sig i bilen och körde efter. Den stulna fordonet går bara i runt 25 kilometer i timmen så tjuven kom inte särskilt långt innan Daniel kom ikapp.

– När han insåg att jag var efter honom så lämnade han hjullastaren igång mitt på vägen och hoppade upp på cykeln. Jag gjorde ett par försök att blockera honom men han försvann ut på en åker.

Polisen letade med hundpatrull

Polisen kom snabbt till platsen och letade efter tjuven i mörkret med hundpatrull, dock utan resultat. Men i hjullastaren hittades föremål som inte hör till företaget och som togs i beslag av polisen.

LÄS MER:Populära hamburgerkedjan kommer till Valand: ”Ser fram emot att öppna i Kungsbacka”

Daniel Andersson återvände till handelsträdgården, och stod vid vägen utanför när tjuven plötsligt dök upp igen på sin eldrivna mountainbike.

– Jag skrek diverse uttryck åt honom och försökte få honom att stanna, men han trampade bara vidare. Så jag sprang och hämtade bilen och körde Hällingsjövägen för att komma ikapp honom men då var han försvunnen, säger Daniel Andersson.

ANNONS

Hyllar polisens agerande

Trots att tjuven kom undan hyllar Daniel Andersson polisens agerande.

– Det var fullt pådrag och polisen var på plats väldigt snabbt så de ska ha en eloge.

Hjullastaren står nu åter på sin plats vid handelsträdgården, och har utöver ett sabbat tändningslås klarat sig relativt oskadd.

– Det är ett viktigt redskap för oss så det var gött att vi fick tillbaka den. Men det hade varit ännu goare om vi hade fått tag i förövaren.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS