Då startar coronavaccinationen i Tingbergshallen

Förberedelserna för massvaccinering startade redan i vintras. Nu är det klart att Tingbergshallen slår upp dörrarna på tisdag nästa vecka.
– Vi är redo, det är jätteroligt att hallen kommer till användning, säger Mats Söderström, biträdande verksamhetschef för fastigheter på Kungsbacka kommun.

ANNONS
|

Tio bås står sedan länge färdiga inne i Tingbergshallen. Idrottshallens stora och öppna ytor är väl lämpade för att ta emot flera människor samtidigt, utan att riskera trängsel. Båsen är luftiga, och kösystemet kommer att förläggas utomhus.

LÄS MER:Här ska den stora massan vaccineras: ”Det är bara att köra”

Risk för trängsel på parkeringen

Mats Söderström har känt till startdatumet ett tag, men sedan Region Hallands presskonferens på tisdagsförmiddagen är det officiellt att man startar massvaccineringen i Tingbergshallen vecka 19. På tisdagen är det dags att ge premiärsprutan, men på platsen råder ingen stress.

– Vi verkställer parkeringen den här veckan, genom att sätta upp skyltar och så vidare. Men vi har en önskan om att de som har möjlighet att gå eller cykla hit gör det, och att man inte kommer för långt innan man har bokat tid.

ANNONS

Sjukvårdspersonalen är inte på plats

På insidan är det mesta färdigt, även om personalen från Capio ännu inte är på plats. De installerar sig inom några dagar.

– Sedan kommer vi också ha personal på plats som hjälper till praktiskt med fastigheten, om det är någon hylla som behöver komma upp, eller om något måste flyttas, säger Mats Söderström.

Hur länge Tingbergshallen står till regionens och vaccinationens förfogande har Mats Söderström ingen aning om i nuläget.

– Nej, vi vet inte hur länge behovet finns. Men det är självklart att vi har öppet så länge det behövs. Alla vill ju att det här ska bli färdigt så fort som möjligt, säger han.

LÄS MER:Så ser coronaläget ut i Kungsbacka

ANNONS