Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Döms till fängelse – för hantering av 180 kilo knark

Som lagerhållare har mannen från Kungsbacka haft totalt över 180 kilo narkotika i sin lägenhet. Han har också hjälpt till att lämna ut drogerna till olika köpare. Nu döms han till drygt åtta års fängelse.

Mannen från Kungsbacka greps i juni 2020 med en väska med amfetamin, packad i adresserade och frankerade kuvert. När polisen genomförde en husrannsakan i lägenheten han hyrde i Göteborg hittades 56 kilo kokain.

I lägenheten fanns också amfetamin, LSD och en mindre mängd cannabis. Narkotikan som mannen förvarade hade ett sammanlagt gatuvärde på omkring 49 miljoner kronor.

Han åtalades för synnerligen grovt narkotikabrott, för att ha agerat lagerhållare, men också för att ha fungerat som chaufför och distributör.

Förklaringen: behövde pengar till droger

Mannen, som är i dryga 25-årsåldern, nekade till brott men sa i övrigt inte mycket under polisförhören. Under rättegången erkände han plötsligt att han varit lagerhållare. Hans förklaring var att han behövde pengar för att finansiera sitt narkotikamissbruk, och att han fick narkotika i ersättning för uppdrag han gjorde.

Läs mer: Hade 150 kilo kokain hemma - åtalas

En särskild chatt i en krypterad mobiltelefon visar enligt domen att mannen hantering av narkotika varit regelbunden och omfattande.

Tidigare ostraffad

Via chatten har han också kunnat bindas till ytterligare 60 kilo kokain och 30 kilo amfetamin. Under våren 2020 har mannen alltså förvarat totalt 149 kilo kokain och 32 kilo amfetamin.

Han är tidigare ostraffad, men döms nu till fängelse i åtta år och tre månader, för synnerligen grovt narkotikabrott.

Louise Jungmalm

[email protected]