Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mannen döms för sexuellt ofredande – igen. Men tingsrätten anser att han inte behöver någon övervakning. Bild: Annika Karlbom
Mannen döms för sexuellt ofredande – igen. Men tingsrätten anser att han inte behöver någon övervakning. Bild: Annika Karlbom

Döms för sexuellt ofredande igen – skyller på demens

Den äldre mannen tog på den nioårige pojkens könsorgan. Nu döms mannen i 70-årsåldern för sexuellt ofredande. Det andra gången på kort tid som han döms för samma typ av brott.

LÄS MER: Åtalades för otrohetsdrama – åtta år senare

Den äldre mannen lider av demens. Enligt honom själv kan det kopplas samman med brottsligheten.

Mannen träffade den nioårige pojken den 1 juni förra året i Kungsbacka. Han ska då ha tagit på pojkens könsorgan utanpå byxorna och sedan ha fällt sexuella kommentarer.

Berättade för sina föräldrar

Pojken berättade för sin mamma och pappa som polisanmälde mannen. Denne medger att han träffat pojken och att han vidrört honom, men nekar till något sexuellt.

LÄS MER: Greps när han försökte köpa sex av prostituerad: ”Är idioti”

Mannen menar att hans demens kan ha med brottsligheten att göra. Tingsrätten är dock inte på det klara med det. Domstolen anser att mannen varit tämligen medveten om det som hänt. Bland annat med tanke på att han velat tona ner händelsen.

Dömdes nyligen för liknade brott

Varbergs tingsrätt anser att mannen begått gärningen med uppsåt. Det är dessutom andra gången på kort tid som han döms för sexuellt ofredande. Mannen dömdes för samma brottslighet i mars 2020.

Domstolen anser inte att han behöver någon övervakning eftersom han numer bor på ett boende. Risken för återfall bedöms därför som liten. Mannen straffas med en villkorlig dom.