Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen kunde gripa 45-åringen vid 02.39 den 26 januari. Arkivfoto Bild: Jacob Humlén
Polisen kunde gripa 45-åringen vid 02.39 den 26 januari. Arkivfoto Bild: Jacob Humlén

Därför gick motorsågsmannen till attack

En biljardtävling med tillhörande segeröl och en därefter portad gäst. Det lär ha varit anledningen till att mannen i 45-årsåldern gick till attack med en motorsåg.
Utrustad med en motorsåg gick mannen till attack mot personalen på puben. Arkivfoto Bild: nyvalll
Utrustad med en motorsåg gick mannen till attack mot personalen på puben. Arkivfoto Bild: nyvalll

På kvällen den 25 januari gick mannen till attack. Beväpnad med en motorsåg, som var igångsatt, kom han in på en av pubarna i Kungsbacka.

Vittnen på en restaurang i närheten slog larm till polisen. Inne på den aktuella puben flydde gäster i panik. De sprang ut bakvägen för att komma undan motorsågshotet.

45-åringen, som tidigare gjort sig känd för att ha angripit hotellpersonal i Turkiet ridandes på en kamel, kunde gripas klockan 02.39 den 26 januari. Han anhölls en halvtimme senare. Den 28 januari häktades 45-åringen på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot.

Kungsbacka-Posten kan berätta om bakgrunden till hotet. 45-åringens kompis hade blivit portad från puben. Anledningen var att han misstänks ha stulit öl. Kompisen var den som körde bilen vid tiden för hotet, men han lär ha varit helt ovetandes om 45-åringens planer.

Chauffören hade fått order om att stanna utanför puben för att 45-åringen skulle ”gå in och ta en Gammeldansk”. Men mannen tog även med sig en motorsåg från flaket och gick till attack. Chauffören var först misstänkt för brott, men släpptes efter förhör.

45-åringen är fortsatt häktad och åtal förväntas komma inom kort. Mannen har tidigare nekat till brott, men lär nu delvis ha ändrat inställning.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

[email protected]

Läs mer:

Kamelmannen döms på nytt – eldade upp hustruns kläder

Man med motorsåg rusade in på bar – en man greps under natten

Motorsågsmannen häktad – vill inte prata om hotet

Kamelmannen misstänkts för motorsågshotet i Kungsbacka