Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Därför fick Vallda banbrytande tävlingen

Tio miljoner kronor ligger i prispotten när kvinnor och män möts i golftävlingen Scandinavian Mixed på Vallda Golf & Country Club i helgen.
– Det här är början på något som kommer att bli väldigt bra, säger initiativtagaren Claes Nilsson till Göteborgs-Posten.

Han fick sin banbrytande idé för fyra år sedan. Cheferna för Europatouren nappade på konceptet om att män och kvinnor spelar mot varandra och Valldas anläggning väster om centrala Kungsbacka fick därefter tummen upp.

– Vallda lämnade tidigt in intresse – och det är ju en av Sveriges allra bästa banor. Den håller otroligt hög kvalitet och spelarna tycker att det är väldigt fin kondition på banan, säger Claes Nilsson.

LÄS MER: Den första jämställda golftävlingen hålls i Kungsbacka: ”Vi är jättestolta”

En miljon euro återfinns i pengapotten, drygt tio miljoner kronor, och i startfältet märks flera meriterade namn. Bland andra har världsstjärnan Annika Sörenstam dammat av klubborna och flugit in från hemmet i USA för en spännande comeback. Henrik Stenson behöver nog ingen närmare presentation efter sina många pokaler i troféskåpet och dansken Thomas Björn har länge setts på den stora golfscenen.

– Vi har en målsättning om att det ska bli så jämnt som möjligt. Vi har mycket statistik, hur långt spelarna slår, hur bra de puttar ... och så försöker vi få det så bra som möjligt. Det har att göra med vind, med hårdhet på banan. Det är inte lätt, det är det inte. Men det är inte omöjligt. Och skulle det vara lätt skulle ju alla göra det, säger Claes Nilsson till Göteborgs-Posten.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.