Cyklisten, som är en kvinna i 18-årsåldern, fick föras med ambulans till sjukhus. Skadorna är under fredagskvällen oklara. Arkivbild.
Cyklisten, som är en kvinna i 18-årsåldern, fick föras med ambulans till sjukhus. Skadorna är under fredagskvällen oklara. Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Cyklist påkörd av bilist i rondell i Fjärås

En cyklist blev påkörd av en bilist vid en rondell i Fjärås, enligt polisens hemsida. Hon fick föras med ambulans till sjukhus med oklara skador. Polis och ambulans larmades ut till platsen.

ANNONS
|

Polisen fick in larmet om olyckan strax efter klockan 16.00 på fredagen. Enligt polisens hemsida ska en cyklist blivit påkörd av en bilist.

– Cyklisten hade åkt upp på motorhuven. Hon hade ont i nacken, men är vaken och talbar, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Anmälan upprättad

SOS larmade ut tre ambulanser till platsen.

– Två har lämnat utan åtgärd, men en är fortfarande kvar, säger Charlotte, teamledare på SOS Alarm, vid en inledande kontakt.

Strax efter 17-tiden informerar polisen om att cyklisten är en kvinna i 18-årsåldern. Till följd av olyckan fick hon åka med ambulans till sjukhus med oklara skador.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om att inte ha iakttagit väjningsplikt, där bilisten, som är en kvinna, står misstänkt.

Hur trafiksituation var på platsen under fredagseftermiddagen är oklart.

– Jag har inga uppgifter om att det skulle vara stopp, säger Peter Adlersson på polisen.

LÄS MER:Bil snuddade vid en kvinna – föraren smet

LÄS MER:Viltolycka utanför Gällinge

LÄS MER:Trafikolycka – älg påkörd av personbil

ANNONS