Covidfallen ökar i Kungsbacka

Antalet personer som smittats av covid-19 fortsätter att öka i Kungsbacka kommun. Under vecka 42 bekräftades 45 nya fall av viruset, vilket är sju fler än föregående vecka då motsvarande siffra låg på 38.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det innebär att Kungsbacka fortsatt har den värsta smittspridningen bland kommunerna i Halland. Totalt har 95 nya fall konstaterats under den senaste veckan i regionen. Kungsbacka står alltså för nästan hälften av fallen i regionen. Det är fjärde veckan i rad som Kungsbacka är värst i Halland.

LÄS MER:Smittspridningen i Kungsbacka minskar

Utbrott på skola

Förra veckan drabbades bland annat Gällingeskolan av ett covidutbrott där totalt nio elever och två i personalen konstaterades smittade. Det handlade främst om elever i årskurs 4 och 5.

– Man jobbar intensivt med åtgärder för att förhindra smittspridning. Man har spridit ut eleverna på stora ytor och de äter till exempel inte lunch med andra klasser, sade skolchefen Maria Andersson till Kungsbacka-Posten i förra veckan.

Allt fler personer har antikroppar

Enligt Folkhälsomyndigheten ökar just nu antalet personer som har antikroppar mot viruset, över hela landet. I den senaste mätningen hade mer än tre fjärdedelar av Sveriges befolkning antikroppar.

– Den höga vaccinationstäckningen är den enskilt viktigaste faktorn bakom att vi ser en kraftig och väntad uppgång i förekomsten av antikroppar i åldersgruppen 20-64 år. Även den mycket höga andelen med antikroppar i åldersgruppen 65-95 år kvarstår. Det är ett kvitto på ett bra vaccinationsarbete, uppger Mia Brytting, enhetschef på Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Covidutbrott på Gällingeskolan – elever och personal sjuka

Skärpta rekommendationer för inresande

Folkhälsomyndigheten har också ändrat sina rekommendationer gällande covidtester efter utlandsvistelser. Vaccinerade personer som reser in i landet rekommenderas nu att testa sig om de får symtom inom 14 dagar från inresan. Denna rekommendation har tidigare endast gällt personer som inte är vaccinerade.

LÄS MER:Förklaringen till varför Kullavik stack ut i statistiken

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS