Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vaccineringen mot coronaviruset har fått ner smittspridningen till låga nivåer. Men nu syns en ökning av antalet fall igen. Bild: Andreas Olsson
Vaccineringen mot coronaviruset har fått ner smittspridningen till låga nivåer. Men nu syns en ökning av antalet fall igen. Bild: Andreas Olsson

Coronafallen ökar – högsta noteringen på hela sommaren

Coronafallen ökar i Kungsbacka. Förra veckan bekräftades 39 nya fall, visar Folkhälsomyndighetens siffror. Det är den högsta noteringen sedan i maj.

Vaccinering mot coronaviruset har gett resultat och under våren och början av sommaren minskade antal fall kraftigt. Men de senaste veckorna har trenden vänt – och allt fler insjuknar återigen i sjukdomen.

LÄS MER: Få unga vaccinerade – risk för fjärde våg och restriktioner

Ökning med 15 fall på en vecka

Sedan mitten av sommaren har antalet nya coronafall i Kungsbacka ökat. En liknande trend syns i hela region Halland. Folkhälsomyndighetens nya siffror visar att det förra veckan var totalt 39 nya bekräftade fall i Kungsbacka kommun, vilket är 15 fler fall än föregående vecka.

I region Halland i stort syns också en ökning av nya bekräftade coronafall. Förra veckan fanns 4,8 nya fall per 10 000 invånare i regionen, det något färre än i Kungsbacka där motsvarade siffra är 5.

LÄS MER: Oroande trenden: Coronafallen ökar

Sprids på fester

I region Halland sprids smittan främst i åldrarna 18-29 år, en åldersgrupp där bara elva procent är färdigvaccinerade, skriver Hallands-Posten.

– Att smittan ökar bland unga är en trend i hela landet och det är olyckligt att det är så. Orsaken är nog en kombination av att deltaviruset är mer smittsamt och att den här åldersgruppen ännu inte är färdigvaccinerad, men också att många släppt på försiktighetsåtgärderna. Smittspårningen visar att smittan främst sprids via fester och utlandsresor, säger tillförordnad smittskyddsläkare Mats Erntell till tidningen.

Även om det är många färre fall än i våras är smittspridningen större än vad den varit sedan i maj.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.