Conor tog månadens bästa bild: ”Det är en hobby”

Nu är fototävling för juni månad avslutad och till vinnare utsågs Conor Nally som fångade ögonblicket när dottern kastar ut en manet i vattnet.
– Det var de perfekta förutsättningarna och jag hade med mig min GoPro, säger Conor Nally. I bildspelet hittar ni samtliga bidrag som fick poäng av juryn och därmed förtjänar hedersomnämnanden.

ANNONS
|

Nu är vinnaren korad för juni månads fototävling. Bilden som fick flest röster av juryn har fångat ett fint ögonblick på stranden med sin dotter Edda. Fotografen Conor Nally blir glad när han får beskedet.

– Gud vad kul. Vad spännande, säger han.

Han berättar om tillfället då han fångade den sommaridylliska bilden.

– Jag tog den nere i Krokvik i Åsa. Det var efter skolavslutningen för mina barn, jag gick ner med barnen och min fru var på jobbet. Det var de perfekta förutsättningarna och jag hade med mig min GoPro, säger Conor Nally.

Stort fotointresse

Han är en van fotograf som gillar att ta bilder.

ANNONS

– Det är en hobby, särskilt GoPro, det är den bästa actionkameran. Jag kör ju lite terränglöpning och så, säger Conor Nally.

Han kommer ursprungligen från Kanada och gillar själv inte maneter särskilt mycket. Han berättar att hans dotter Edda är den som har lärt honom att inte vara rädd, även om han fortfarande har stor respekt för brännmaneter. När dottern såg en manet som hade strandat i sanden vill hon hjälpa den.

– Hon ville rädda den, så hon kastade tillbaka den. Hon är ju inte rädd för maneter direkt, säger Conor Nally.

Vinner presentkort

Sammanlagt var det 52 bilder som tävlade och i bildspelet ligger de andra bilder som fick poäng av juryn och därmed också förtjänar ett hedersomnämnande.

Conor Nally vinner ett presentkort på Kungsmässan värt 500 kronor. När Kungsbacka-Posten frågar vad han ska göra för pengarna svarar han:

– Jag kommer säga som förra månadens vinnare, jag ska nog gå på O'Learys och spela lite dart och bowling och så.

Med familjen?

– Ja, eller kanske själv, det har jag inte bestämt, säger han och skrattar.

Redan nu finns möjlighet att delta i juli månads fototävling – här hittar du den.

ANNONS