Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Christian Skaar från Kullavik besviken efter gårdagens racertävling

Han kom på elfte plats i första racet. Men sedan gick det sämre. Dålig sikt och lerig bana satte stopp för planerna att knipa en bättre placering.
– Jag är besviken, säger Kullaviksbon Christian Skaar efter lördagens STCC-final i skånska Knutstorp.

– I första racet kom jag upp från trettonde plats till åttonde och slutade på elfte plats. Jag var riktigt nöjd med starten och slog några rutinerade förare men sedan fick jag sladd, säger Christian Skaar på telefon dagen efter STCC-finalen i Skåne.

STCC - Scandinavian Tour Car Championship, eller i vardagstal STCC, är racing på bana med modifierade standardbilar. Det vill säga bilar som används i tävling men som är ändrade för att kunna köras vid till exempel rally och racertävlingar. Christian Skaar kör för Autolounge Racing i Kungsbacka. Han berättar att han satsade allt i första racet men banan bjöd på en del överraskningar som han inte var beredd på.

Glashal bana

– Det hade regnat och banan blev glashal. Jag var inte beredd på det och blev helt ställd. Jag såg endast tre meter framför mig på grund av allt vatten och vågade inte chansa i 200 kilometer i timmen. När jag väl vågade var det försent.

Under den tredje omgången krånglade kopplingen och Christian Skaar var aldrig riktigt med i loppet. Han blev påtagligt besviken.

– Ja, jag är inte alls nöjd. Jag är jättebesviken. Jag har en brant kurva uppåt, men det är jäkligt kul ändå. Jag körde ju racerbil första gången i december förra året så jag har rutinerade motståndare. Men jag vill inte ligga längst ner utan jag vill visa att jag har där att göra och ta en placering.

Vad är nästa steg?

– Nu laddar jag om. Nästa tävling är i Karlskoga i augusti. Jag har tempot i mig. Jag behöver bara ha alla pusselbitarna på plats.

LÄS OCKSÅ: Christian från Kullavik satsar allt på racing: ”Helt grön”

LÄS OCKSÅ: Folkrace i Förlanda – mycket publik väntas

LÄS OCKSÅ: Här byggs nya bilhallen: ”Händer mycket här framöver”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.