Christer fångade den bästa vinterbilden: ”En del tur”

Det kom in rekordmånga bidrag till fototävlingen Bästa vinterbilden. Vinnaren blev Christer Lysell som förevigat skogen runt Skärsjön i vinterskrud.
– Vad roligt! Jag tittade på bilden senast igår och tänkte att den är faktiskt inte så dum, säger Christer. Kungsbacka-Posten har också korat en andra- och tredjepristagare i tävlingen.

ANNONS

Christer Lysells bild är ett av 95 bidrag som skildrar ett vintrigt Kungsbacka. Genom kameralinsen har han fångat naturen i all sin enkelhet och perfektion.

– Jag tog bilden under en promenad med hunden. Det är på en grusväg vid Skärsjön. Vi åker ofta dit hela familjen. Det hade blåst kraftigt dagen innan. När jag såg stammarna med snön på blev jag häpen och tyckte att det såg läckert ut. Just att stammarna såg likadana ut var så speciellt, säger Christer Lysell som har för vana att plocka fram mobilen och föreviga ögonblick som han tycker är spännande och som han tror kan göra sig bra på bild.

ANNONS

”En hel del tur”

– Jag har haft kamera sedan jag var liten men nu använder jag bara mobilen. Det är väldigt behändigt. När jag tar en bild så ska det vara något iögonfallande. Jag fotar gärna granskog men också min familj.

Hemligheten att lyckas med en bild tror han är att ta tillräckligt många bilder. Och att fota sådant som man tycker om och tycker är fint.

– Men det är en hel del tur också, tror jag.

När det gäller vinnarbilden tycker han själv att han har fått till den riktigt bra.

”Den är inte så dum”

– När jag ser något speciellt vill jag ju förmedla det i en bild. Just i det här fallet tycker jag att bilden nästan är bättre än verkligheten. Ibland blir det så.

För Christer Lysell är skogen en plats där han känner lugn och ro. Han tror att bilden förmedlar det till betraktaren. Tidigare han skickat in naturbilder till väderredaktionen på TV4 men inte kommit med. Därför känns det särskilt roligt att nu ta hem förstaplatsen i Kungsbacka-Postens fottävling.

– Ja, det är jätteroligt. Senast igår tittade jag på bilden och tänkte att den inte är så dum. Så det känns väldigt roligt vinna första pris.

Andra- och tredjepristagare

Med sin förstaplats bland de nära hundra bidragen så vinner Christer ett presentkort. Men även en andra- och tredjepristagare har korats i vinterbildstävlingen – och de kommer att belönas med trisslotter.

ANNONS

Andraplatsen kammades hem av Emma Bruhn, som på Vallda golfklubb har tagit en bild på ett skidspår som löper in i fjärran mot en rosatonad himmel.

På en tredjeplats hittar vi en svartvit bild tagen av Stina Ingrid Gustafsson, där hennes lillebror – och hans frusna andedräkt – står motiv framför trädstammarna i Kungsbackaskogen.

I bildspelet hittar ni också samtliga bidrag som tilldelades poäng av Kungsbacka-Postens jury och därmed förtjänar hedersomnämnanden.

LÄS MER:Emma tog den bästa sommarbilden: ”Luftballongen blev pricken över i:et”

LÄS MER:Ulrika tog bästa höstbilden: ”En fantastisk morgon”

LÄS MER:Ny bildtävling startar – ta bästa bilden i mars

ANNONS