Carl-Magnus tog månadens bästa foto: ”Ögonblicksbild”

Med ett foto på en färgsprakande solnedgång över havet vann Carl-Magnus Stolt fototävlingen Månadens bild för februari.
– Jag känner mig hedrad. Det finns en digital bildskatt idag och därför känns det extra roligt. I bildspelet hittar ni alla övriga bidrag som fick poäng av juryn, och därmed förtjänar hedersomnämnanden.

ANNONS
|

Bilden, med hunden Asta i förgrunden som blickar ut mot den eldröda horisonten, har en särskild lyster.

– Bilden är lite mystisk i ljuset eftersom den är både varm och kall. Den har det vintriga ljuset men en föraning om våren och värmen är på gång, berättar Carl-Magnus Stolt som känner sig hedrad över utnämningen.

Redigerar inga bilder

– Jag är ju absolut ingen fotograf. Människor tar så många fantastiska bilder idag. Det är många ögonblick som skildras och det finns en enorm digital bildskatt idag, så därför känns det extra roligt att vinna. Jag känner mig hedrad.

Bilden kom till under en kvällspromenad på stranden i Frillesås med springer spanielhunden Asta.

ANNONS

– Vi stannade till och jag tryckte av en bild. Det är en ögonblicksbild, ett snapshot här och nu. Det är en stundens ingivelse och ett fascinerande ögonblick. Det är det jag vill fånga, säger Carl-Magnus Stolt och fortsätter.

– Jag redigerar inga bilder. Däremot är jag noga med kompositionen. När jag tog den här bilden gick jag ner på knä för att få rätt perspektiv. Fotografen Lars Tunbjörk var en nära vän till mig och av honom lärde jag mig mycket. Han hade ett fantastiskt öga för komposition.

”Konkurrensen är ju stenhård”

Egentligen är det framför allt marint måleri som är Carl-Magnus konstnärliga uttryck. Men han fotar ofta havet. Inte för att måla av bilden utan för att studera fotona och lära sig hur en våg ser ut.

– Men jag fotograferar annat också. Mycket av det som finns omkring mig, som familjen till exempel.

Carl-Magnus återkommer till vinnarbilden. Han är nöjd över att han har fångat det som är hans intention att fånga ögonblicket. Han tittar på bilden en stund och funderar på färgerna och lystern i bilden.

– Motljuset gör att det blir ett speciellt ljus och det skimrar i Astas päls. Jag tycker faktiskt att det är en fin bild och jag är glad att ni tycker det också. Konkurrensen var ju stenhård, säger Carl-Magnus, som utöver äran också vinner ett presentkort.

ANNONS

Över 60 bidrag

Totalt skickades över 60 bidrag in till bildtävlingen. Hos juryn, som består av Kungsbacka-Postens redaktion, fanns flera olika favoriter. I bildspelet ovan har vi samlat samtliga tävlingsbidrag som fick poäng av juryn och därmed var snubblande nära segern. Dessa får samtliga speciella hedersomnämnanden!

Och ny chans att tävla finns redan nu – i veckan drog ”Månadens bild” för mars igång.

LÄS MER:Magnus har följt jättebygget från dag ett: ”Fascinerande”

LÄS MER:Frossa i bilder på Kungsbacka genom decennierna

LÄS MER:Debuterar med boken ”Kungsbacka ultras”

ANNONS