Bygg muskler i Björkris – utegymmet på berget är färdigt

Området kring utsiktsplatsen i Björkris har utrustats med ett utegym. Även om invigningen dröjer några veckor så står det nu redo för träning.
– Det är öppet för alla, säger Malin Börjeson affärschef på Trollängen Bostad.

ANNONS

Den branta, upplysta promenadslingan upp till utsiktsplatsen på berget i Björkris kan bli starten på en genomkörning av hela kroppen. På platån alldeles nedanför utsiktstornet finns möjligheter till styrketräning nu när utegymmet kommit på plats.

– Det är besiktigat och klart att använda, den tillfälliga belysningen ska bara bytas ut mot en permanent, berättar Malin Börjeson.

LÄS MER:Så tränar du bäst på utegymmet

Uppvärmning på vägen upp

Hon arbetar på Trollängen Bostad, som är en av utvecklarna i Björkris, och hon säger att planerna på ett utegym i skogen hänger samman med en vision om vardagsäventyret. Idén att satsa på just träning kom alltså naturligt.

– Vi vill att folk ska må bra här, och att träning ska vara lättillgängligt. Det ska inte vara ett projekt att röra på sig. Tanken är att man värmer upp i backen upp hit, och sedan kör cirkelträning på gymmet, och kanske lite relax i utsiktstornet efteråt, säger Malin.

LÄS MER:Nu byggs det ett nytt utegym i Kungsbackaskogen

Hinderbana för de yngsta

Barn är också välkomna att röra på sig. Vid sidan av utegymmet finns en hinderbana med flera stationer som passar de flesta åldrar.

– Det är en hinderbana för våra små äventyrare. Björkris kallas ju för vardagsäventyret.

Men Malin säger att detta inte är enda satsningen på träning i området. I skogen runt om finns gott om plats för aktivitet och näst på tur är att anlägga motionsslingor. Utmaningen är nivåskillnaderna, och de branta bergen.

– Vi har ingen tidsplan ännu, men det kommer bli motionsslingor. Det är vi väldigt glada för, eftersom det är så otroligt fin skog här och det är härligt att träna ute i naturen.

LÄS MER:Ljusmanifestation i Kungsbacka belyser mäns våld mot kvinnor

700 nya bostäder och en skola

Gissningsvis kommer främst boende i området utnyttja träningsmöjligheterna på berget, men det är naturligtvis öppet för alla. Det finns parkeringsmöjligheter i bostadsområdet nedanför.

När Björkris etapp 2 är färdig har ytterligare cirka 700 bostäder kommit på plats. Samtidigt bygger kommunen både äldreboende, och en skola för cirka 700 elever i området.

– Många kommer ha glädje av det här träningsområdet och att skogen blir mer tillgänglig. Vi välkomnar kommunen om de vill haka på, och då inte nödvändigtvis med pengar, men kanske genom att vi får hjälp att ta oss fram här uppe, säger Malin Börjeson.

LÄS MER:Snart byggs 300 bostäder på Stenhuggeritomten

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS